Απόφαση Γενικής Συνέλευσης

p>       ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ        

              ΓΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ

                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σπάρτη 4/3/2010

Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, που χιλιάδες εργαζόμενοι βλέπουν το εισόδημά τους να μειώνεται τραγικά, η εργασία τους να απειλείται και η σύνταξή τους να κινδυνεύει, η ανάγκη για δωρεάν αξιόπιστες και αποτελεσματικές υπηρεσίες υγείας είναι επιτακτική.

Στην συγκυρία αυτή, ο τομέας της δημόσιας περίθαλψης θα πρέπει να μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις ενός λαού που δοκιμάζεται από την ανεργία και την ανέχεια.

Αυτή τη χρονική στιγμή, η κυβέρνηση, μη υλοποιώντας βασικά άρθρα του νόμου 3754/09 και συνεπώς αναλαμβάνοντας ακεραία την ευθύνη, προκαλεί το κλείσιμο των νοσοκομείων, ιδιαίτερα των επαρχιακών που λειτουργούν με μικρό αριθμό γιατρών. Αδυνατεί να αντιληφθεί ότι η μέχρι τώρα λειτουργία των νοσοκομείων της περιφέρειας οφείλεται στο μεγάλο αίσθημα ευθύνης των νοσοκομειακών γιατρών.

Το Γ. Ν. Σπάρτης μετά την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των γιατρών της 22/2/2010, για κατάθεση προγραμμάτων με 4 εφημερίες ανά γιατρό θα καλύπτεται εφημεριακά στα περισσότερα τμήματα μέχρι την 12/3/2010. Η κυβέρνηση με την πολιτική της μας υποχρεώνει να εφημερεύσουμε σύμφωνα με την κοινοτική και ελληνική νομοθεσία (48ωρο) και να καλύψουμε το Νοσοκομείο μέχρι την ημέρα που ο αριθμός των γιατρών επιτρέπει την ασφαλή εφημέρευση.

. Οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν μπορούν να συναινέσουν στην οριστική εκποίηση και διάλυση της δημόσιας περίθαλψης.

             

         Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υ.  Υγείας :

 Να σεβαστεί τη συλλογική σύμβαση

 Να επιδείξει φρόνηση και υπευθυνότητα ώστε να κρατήσει τα νοσοκομεία ανοιχτά.                      Αγωνιζόμαστε για την :

Ασφαλή λειτουργία των νοσοκομείων και των Κ.Υγείας.

Αξιοπρέπεια των γιατρών

Δωρεάν δημόσια περίθαλψη.

 

                            Για τη Γενική Συνέλευση

  

   Η Πρόεδρος                                     Ο Γραμματέας

Χρύσα Ντοροβίτσα                Παναγιώτης Ανδριόπουλος