Απόφαση γενικής συνέλευσης ειδικευομένων

 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑ

22/2/2012

 

  1. Τα επιπλέον μέτρα που εξήγγειλε χθες η κυβέρνηση για περικοπή του ωρομισθίου των εφημεριών κατά 17% καθώς και η άμεση εφαρμογή των περικοπών του κλαδικού μισθολογίου αποτελούν CASUS BELI για τους γιατρούς. Οι αμοιβές πείνας και εξαθλιωσης που εξαγγέλλει η κυβέρνηση μας εξωθούν σε ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ τη ΝΙΚΗ.

  2. Το σκηνικό που διαμορφώνεται στα νοσοκομεία είναι πλέον ασφυκτικό: συνεχείς περικοπές στις δαπάνες, υλικά χαμηλής ποιότητας, ελλείψεις σε βασικά υλικά και φάρμακα, κακοπληρωμένοι ή απλήρωτοι γιατροί και νοσηλευτές, τραγικές και επικίνδυνες ελλείψεις σε προσωπικό. Την ίδια στιγμή που οι ανάγκες του πληθυσμού διαρκώς αυξάνονται με την αύξηση της φτώχειας και με την κατάρρευση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Η χώρα αντιμετωπίζει το φάσμα της ανθρωπιστικής κρίσης την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός περηφανεύεται για το κατόρθωμα να είμαστε στο ευρώ!

  3. Η δημόσια και δωρεάν υγεία είναι το πρώτο κοινωνικό αγαθό που καταρρέει από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές. Ως υγειονομικοί κι επιστήμονες αρνούμαστε να δεχθούμε τις επιταγές της τρόικας και της δοτής κυβέρνησης. Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους το δικαίωμα του λαού για υψηλής ποιότητας, δημόσια, δωρεάν και καθολική πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας. Κάτω τα χέρια από τα κοινωνικά αγαθά!

Απαιτούμε:

  • Να αποσυρθεί άμεσα η νέα δανειακή σύμβαση και οι προβλεπόμενες σε αυτήν περικοπές από την υγεία.

  • Να αποσυρθεί άμεσα το ενιαίο μισθολόγιο και κάθε συζήτηση για επιπλέον περικοπές.

  • Να καταβληθούν άμεσα οι δεδουλευμένες εφημερίες.

Αποφασίζουμε:

  • ΠΛΗΡΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΣΧΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΑ 23/2/2012.

  • Συμμετοχή στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπ.Υγείας στις 11πμ.

  • Συντονισμός με τα υπόλοιπα νοσοκομεία της Αττικής που βρίσκονται σε επισχέσεις εργασίας και αγωνιστικές κινητοποιήσεις.