Απόφαση Γενικής Συνέλευσης- κινητοποιήσεις

p style=”margin: 0cm 0cm 3pt”>Οι γιατροί του Νοσοκομείου Σερρών είμαστε απλήρωτοι για εφημερίες από τον Αύγουστο του 2012. Επίσης, οφείλονται οι υπερβάσεις από τον Ιούνιο του 2012 καθώς και τμήμα των πραγματοποιηθεισών εφημεριών Ιουνίου και Ιουλίου.

Από τις 4/3 βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας οι ειδικευόμενοι γιατροί, ενώ με απόφαση προηγούμενης συνέλευσης αποφασίστηκε επίσχεση εργασίας και των ειδικών γιατρών, απόφαση που οδήγησε 7 ειδικούς γιατρούς στον εισαγγελέα

Στις 13/3 επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Σερρών ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ κ. Βεντούρης για να συνεχίσει το όργιο τρομοκρατίας εις βάρος των γιατρών. Απείλησε τους ειδικούς γιατρούς που βρίσκονται σε επίσχεση ότι θα αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη και τους ειδικευόμενους ότι δε θα προσμετρηθεί ως χρόνος ειδικότητας ο χρόνος της επίσχεσης και θα τους κοπούν από το μισθό τα αντίστοιχα ημερομίσθια. Ούτε λίγο, ούτε πολύ κατηγόρησαν τους γιατρούς ότι φταίμε για τη μη πληρωμή των εφημεριών του 2012, γιατί δεν δεχθήκαμε να υπογράψουμε μειωμένα προγράμματα εφημεριών!!!!!!!!!!

 

ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΚΥΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ

Καταγγέλλουμε την πολιτική της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας, που με εκφραστές τον Διοικητή  του Νοσοκομείου και τον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ έχουν οδηγήσει το Νοσοκομείο να λειτουργεί στα όρια ή και πέρα από τα όρια της ασφάλειας. Υπεύθυνοι για την απαξίωση του Νοσοκομείου δεν είναι ούτε η επίσχεση εργασίας, ούτε οι κινητοποιήσεις των γιατρών.

 

Υπεύθυνοι είναι όλοι αυτοί που με την πολιτική τους:

ü  Έχουν εξαθλιώσει τον εργαζόμενο ιατρό αφήνοντας απλήρωτες εφημερίες από τον Αύγουστο

ü  Έχουν μειώσει το μισθό του ιατρού στα όρια της εξαθλίωσης

ü  Έχουν δημιουργήσει στα νοσοκομεία μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό

ü  Έχουν μετατρέψει τις εφημερίες από ενεργείς σε ετοιμότητας ή μεικτές σε πολλές ειδικότητες για να μειώσουν το κόστος

ü  Έχουν εξουθενώσει τον ειδικευόμενο που του ζητούν να καλύψει όλες τις τρύπες του συστήματος τους

ü  Έχουν μειώσει τον προϋπολογισμό τόσο των εφημερίων, όσο και τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου στο ελάχιστο, δημιουργώντας μεγάλες ελλείψεις στο νοσοκομείο

Είμαστε εμείς οι γιατροί που εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό είμαστε αναγκασμένοι να δουλεύουμε με εξοντωτικούς ρυθμούς, καταστρέφοντας την υγεία μας αλλά και θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών.

Οι συνάδελφοι ειδικευόμενοι αντιμετωπίζουν ακόμη πιο σκληρή εκμετάλλευση. Είναι υποχρεωμένοι να μπαλώνουν τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, σε βάρος οποιασδήποτε εκπαιδευτικής διαδικασίας. Είναι αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας και των ευέλικτων σχέσεων εργασίας, την τρομοκρατία και τον αυταρχισμό.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:

ü  Τρίωρες στάσεις εργασίας 9-12 τις ημέρες Τρίτη 19, Τετάρτη 20 και Πέμπτη 21 Μαρτίου με συγκέντρωση όλων των γιατρών στη Διοίκηση

ü  Νέα Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 21 Μαρτίου

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

ü  Άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων

ü  να μην υποβαθμιστούν άλλο οι υπηρεσίες υγείας στο Ν. Σερρών

ü  ασφαλή προγράμματα εφημέρευσης

ü  δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό

ü  Καμία συγχώνευση ή κατάργηση, κρεβατιών, κλινικών, εργαστηρίων, δημόσιων νοσοκομείων

 

ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ Ν. ΣΕΡΡΩΝ