Απόφαση για τη συγχώνευση του Νοσοκομείου Ρεθύμνου με το Νοσοκομείο Χανίων- Το νοσοκομείο καταλαμβάνεται την Δευτέρα το πρωί από όλους τους εργαζόμενους

div style=”text-align: center”>      ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

 
                                                                                 Ρέθυμνο 10.02.2012
 
   Σε νέα ανακοίνωση του υπουργείου υγείας το νοσοκομείο Ρεθύμνου συγχωνεύεται με το νοσοκομείο Χανίων και θα έχει ‘’κοινές λειτουργίες σε όλα τα επίπεδα’’.
Γνωρίζοντας ότι η λέξη συγχώνευση θα είναι κόκκινο πανί για το λαό του Ρεθύμνου, αφού ουσιαστικά τον στέλνει να κάνει τη θεραπεία του στα Χανιά, χρησιμοποιείται παραπλανητικά ο όρος συνεργασία.
   Το νοσοκομείο Χανίων έχει ήδη χαρακτηρισθεί περιφερειακό για την δυτική Κρήτη και αυτό σημαίνει αυτόματα την υποβάθμιση λειτουργιών στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.
Αναλυτικότερα το έγγραφο ορίζει:
 
  • Λειτουργία τμημάτων και μονάδων ΜΟΝΟ σε ένα από τα δύο νοσοκομεία. Άρα κλείσιμο τμημάτων του νοσοκομείου Ρεθύμνου.
  • Μεταφορά των ασθενών για θεραπεία και διάγνωση στο γειτονικό νομό με την βοήθεια του ΕΚΑΒ, αφού δεν θα υπάρχει το αντίστοιχο τμήμα για ιατρική κάλυψη.
  • Κοινό πρόγραμμα εφημεριών για τα δυο νοσοκομεία σε τμήματα και εργαστήρια και μετακίνηση του προσωπικού και των ασθενών με επείγοντα προβλήματα στα Χανιά.
  • Μεταφορά διοικητικών και άλλων υπηρεσιών για κάλυψη των ελλείψεων του προσωπικού στο κεντρικό νοσοκομείο.
 
   Η παραπάνω περιγραφή δίνει επακριβώς τους όρους λειτουργίας των συγχωνευμένων νοσοκομείων και για μια φορά ακόμη εμπαίζει τον άρρωστο και τον κάτοικο αυτού του νομού, θεωρώντας τον μειωμένης αντίληψης.
   Η Ένωση των Νοσοκομειακών Γιατρών Ρεθύμνου και ο Σύλλογος εργαζομένων, θα αντισταθούν στην υποβάθμιση της δημόσιας υγείας στο νομό και θα σταθούν δίπλα στον άρρωστο υλοποιώντας τις αποφάσεις της Λαϊκής Συνέλευσης για την υγεία.
 
  • Το νοσοκομείο καταλαμβάνεται την Δευτέρα το πρωί από όλους τους εργαζόμενους. Ο διορισμένος εκφραστής της υποβάθμισης της λειτουργίας του και της συγχώνευσης με το νοσοκομείο Χανίων αποπέμπεται.
  • Καλούμε όλους τους Ρεθυμνιώτες την Δευτέρα το μεσημέρι στις 2μμ, να συμμετάσχουν στην συνέλευση μέσα στο νοσοκομείο στο χώρο του νέου αμφιθεάτρου και όλοι μαζί να αποφασίσουμε περαιτέρω κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση της και του νοσοκομείου μας και της δημόσιας υγείας. Έχει ήδη συζητηθεί η προοπτική πολιτικής απεργίας διαρκείας.
  • Κηρύττουμε ανεπιθύμητους τους πολιτικούς εκπροσώπους του νομού και κάθε εκφραστή της πολιτικής που υπερασπίζεται την επιβίωση των τραπεζών, έναντι της επιβίωσης του ανθρώπου.
  • Συμμετέχουμε στην κατάληψη του Δημαρχείου μέχρι την ανατροπή αυτής της πολιτικής.