Απόφαση συγκέντρωσης γιατρών

div>Μεγάλες πιέσεις ασκήθηκαν από μέρους της Διοίκησης του ΓΝΑ «Αλεξάνδρα» προς τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, αλλά και προς τους συντονιστές-διευθυντές, προκειμένου να συρρικνωθεί το πρόγραμμα εφημεριών Μαΐου, γιατί τα διατιθέμενα κονδύλια υπολείπονται κατά πολύ των πραγματικών αναγκών του νοσοκομείου. Ο σκοπός ήταν δια της βίας να ανατραπούν τα μέχρι τώρα «ασφαλή» προγράμματα που ήταν στην κόψη του ξυραφιού και να κατατεθούν προγράμματα ανασφαλούς εφημέρευσης από όλα τα τμήματα. Αυτό είχε σαν συνέπεια να μείνουν ακάλυπτα από εφημερίες έως και εντατικές μονάδες, όπως ΜΕΘ, ΜΑΦ, Μονάδα Νεογνών.

                Η βία που ασκείται στην κοινωνία, ασκείται τώρα σε πολύ έντονο βαθμό και στα νοσοκομεία με τις καταργήσεις κλινών, καταργήσεις ολόκληρων νοσοκομείων και τραγικές μειώσεις και περικοπές μισθών και εφημεριών. Το καράβι του υπουργείου υγείας άρχισε να βυθίζεται απ’ το μεγάλο χρέος και τα «κρίματα». Ο καπετάνιος του αποφάσισε την τελευταία στιγμή να χτυπήσει και την καρδιά του εθνικού συστήματος υγείας που είναι οι εφημερίες και να δώσει τη χαριστική βολή.
Πρέπει να σημειώσουμε ότι από λίγους, ευτυχώς, συντονιστές-διευθυντές υπήρξε μια άνευ όρων παράδοση στο ανασφαλές σύστημα εφημέρευσης, για να προσφέρουνε εκδούλευση στο καθεστώς.
Θέλουμε να κάνουμε άμεσα γνωστό ότι η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τη διοίκηση του νοσοκομείου για τα συμβάματα, ή θανάτους που θα προκύψουν.
Απαιτούμε άμεσα απ’ την επιστημονική επιτροπή του ΓΝΑ να τοποθετηθεί αποφασιστικά πάνω στο θέμα της ανασφαλούς εφημέρευσης, να επιστραφούν τα προγράμματα και να καταρτισθούν νέα ασφαλή με σύμπνοια, απ’ όλα τα τμήματα.
Απαιτούμε και περιμένουμε την ανατροπή της ανάλγητης άθλιας πολιτικής στον τομέα «υγεία» με την ψήφο μας στις 6 Μάη.
 
Ζητούμε
 
Άμεσα και έντοκα να πληρωθούν τα δεδουλευμένα Φλεβάρη μέχρι και Απρίλη καθώς και πρόσθετες εφημερίες παρελθόντων μηνών όπως και οτιδήποτε απολεσθέν εισόδημα.
 
Να αποκατασταθούν τα αποθεματικά των ταμείων
 
Βασικός μισθός 2.100 για όλους τους εργαζόμενους
 
Προειδοποιούμε και κατεβαίνουμε σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις με κλιμάκωση από την επόμενη μέρα των εκλογών (επισχέσεις εργασίας, καταλήψεις ταμείων, γραφείων διοίκησης, ανοιχτές συγκεντρώσεις αυλής με κανάλια, κ.λπ.
Δεν τα φάγαμε μαζί, δεν χρωστάμε σε κανέναν,
ζητούμε να μας δώσουν αυτά που μας χρωστάνε.
 
«Αποφάσισαν χωρίς εμάς, προχωράμε χωρίς αυτούς»
 
Η 5μελής επιτροπή γιατρών του ΓΝΑ «Αλεξάνδρα»