Απόφαση-τελεσίγραφο της Ενωσης Γιατρών Ρεθύμνου

div style=”text-align: center; margin: 0cm 0cm 3pt”>         ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ

            ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
                            Ρέθυμνο, 17 Ιανουαρίου 2012

Συγκεντρωθήκαμε σήμερα να συζητήσουμε για την ασφάλεια της παρεχόμενης υγείας από το νοσοκομείο στον ασθενή μας. Τα γεγονότα είναι πια δεδομένα. Το νοσοκομείο υποχρηματοδοτείται για άλλη μια φορά, με αποτέλεσμα να διακόψει την εφημερία τμημάτων ως μη δυνάμενη να αποζημιωθεί και με άλλοθι ότι δεν χρειάζονται παρά μόνο οι βασικές ειδικότητες σε νοσοκομείο β κατηγορίας. Η νοσηλία των ασθενών των άλλων ειδικοτήτων περνάει στην αποκλειστική ευθύνη του νοσηλευτικού προσωπικού και του συγγενικού περιβάλλοντος, αφού, γιατρός της αντίστοιχης ειδικότητας δεν θα είναι σε εφημερία.
 Οι γιατροί δεν θεωρούν ασφαλές για τον ασθενή τους να νοσηλεύονται με απουσία του γιατρού ή με το γιατρό στο σπίτι του.
Και αντιμετωπίζουν ηθικό και δεοντολογικό πρόβλημα για την άσκηση του ιατρικού έργου και της ιατρικής λειτουργίας.
Στις σκέψεις που κατατέθηκαν από το σώμα της συνέλευσης εκφράστηκε η ανάγκη της επιβαλλόμενης για λόγους ασφαλείας, διακοπής της νοσηλείας ασθενών με μη επείγοντα προβλήματα και η μεταφορά τους στα άλλα νοσοκομεία της Κρήτης.
Ο νομός απαντά με μια μεγάλη κινητοποίηση την Τετάρτη στις 25 του Γενάρη, στο Σινέ Αύρα στις 7 το απόγευμα, σε μια συνάντηση που θα απαιτήσει από τους καθορίζοντες την πολιτική της υγείας του νομού, ένα νοσοκομείο για το Ρέθυμνο, ασφαλές, ποιοτικό και αξιοπρεπή πρωτοβάθμια υγεία.

Αποφασίζουμε να στείλουμε κι εμείς ένα μήνυμα μαζί με τους κατοίκους και τους ασθενείς μας.
Το νοσοκομείο, θα λειτουργήσει ξανά διοικητικά όταν διασφαλιστεί
 
  • η χρηματοδότηση των αναγκαίων για την ασφάλεια των ασθενών εφημεριών
  • η άμεση πρόσληψη του αναγκαίου αριθμού νοσηλευτικού και ιατρικού δυναμικού
  • η επαρκής χρηματοδότηση για φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό
 
Αυτό σημαίνει ότι μετά την συγκέντρωση των κατοίκων του νομού, όπου θα προβούμε και σε ανοιχτή ενημέρωση, θα διακόψουμε κάθε διοικητική ηλεκτρονική εργασία και θα ετοιμάζουμε στην επόμενη συνέλευση τις παραιτήσεις μαςς ως απάντηση στην απαξίωση της δημόσιας υγείας στο νομό και ως στάση ζωής απέναντι στο καθήκον και την δικαιοσύνη.
 
ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ