Απόφαση βόμβα από Νοσοκομειακούς γιατρούς

Εν μέσω γρίπης, η Ομοσπονδία αποφάσισε 24ωρη απεργία στις 30 Νοεμβρίου – Την ερχόμενη Τρίτη σε συνέλευση στο νοσοκομείο Τρικάλων αποφασίζονται και επιπλέον κινητοποιήσεις σε τοπικό επίπεδο

Σε δύσκολους καιρούς για το σύστημα υγείας λόγω της πανδημικής γρίπης, οι νοσοκομειακοί γιατροί προχωρούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις σε κάθε νοσηλευτικό ίδρυμα, και με πανελλαδική απεργία στις 30 Νοεμβρίου. Η απόφαση για απεργία, προέκυψε από τη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα σε κλίμα μάλιστα κοινής αποδοχής από όλες τις παρατάξεις.

Όπως τόνισε και το μέλος της ΟΕΝΓΕ κ. Σάκης Παπαδόπουλος, «Αποφασίστηκε 24ωρη προειδοποιητική απεργία για τις 30 Νοεμβρίου καθώς και η κάλυψη όλων των κινητοποιήσεων των ενώσεων ανά νοσοκομείο, όπως είναι οι επισχέσεις εργασίας, για απλήρωτες εφημερίες. Επίσης, αποφασίσαμε τα προγράμματα των εφημεριών από το Δεκέμβρη να πραγματοποιούνται έως το όριο της πληρωμής τους». Σε ότι αφορά στο θέμα της γρίπης, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό, κάτι το οποίο ενέχει πολλαπλούς κινδύνους για τη λειτουργία των νοσοκομείων.

«Η εικόνα που δίνει η κυβέρνηση είναι ότι το πρόβλημα αφορά μόνον τους εμβολιασμούς. Όμως, αφορά και την υγειονομική θωράκιση, άρα τη σωστή οργάνωση του συστήματος υγείας, από το τμήμα των επειγόντων περιστατικών μέχρι το ΕΚΑΒ και την κάλυψη των αναγκών της ΜΕΘ και τη στελέχωση τμημάτων που υπολειτουργούν ενώ πρέπει όλα να μπούνε στη μάχη. Πρέπει άμεσα να υλοποιηθούν έστω οι προσλήψεις που έχουν πάρει ήδη έγκριση προϋπολογισμού αλλά κι αυτές που ανακοίνωσε η υπουργός, για να μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα καλυφθούν οι ανάγκες».

Την ερχόμενη Τρίτη, η ένωση των γιατρών του νοσοκομείου θα πραγματοποιήσει γενική συνέλευση ώστε να συζητηθούν όλα αυτά και να αποφασιστούν περεταίρω κινητοποιήσεις με πολύ πιθανό το ενδεχόμενο της επίσχεσης εργασίας. Το γενικότερο κλίμα που εισπράττουν πάντως οι γιατροί, είναι ότι πλέον οι ελλείψεις σε προσωπικό οδηγούν σε κλείσιμο τμημάτων των νοσοκομείων της χώρας και αυτό όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και ο κ. Παπαδόπουλος, «Οδηγεί σε σωρευμένη οργή».

Της ΕΛΕΝΗΣ ΧΟΛΕΒΑ