Αποκάλυψη-σοκ για τη 16χρονη

αποκαλύψεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τελικώς η 16χρονη μαθήτρια, Στέλλα Ακουμιανάκη, έπεσε σε κώμα για να καταλήξει στο νοσοκομείο Ρεθύμνου όπου είχε διακομιστεί τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου.

Οι δύο φίλοι της, με τους οποίους διασκέδαζε τη μοιραία νύχτα, και οι οποίοι έσπευσαν να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών, είναι εκείνοι που σύμφωνα με την Αστυνομία ευθύνονται για την κωματώδη κατάσταση στην οποία περιήλθε το άτυχο κορίτσι, καθώς την ανάγκασαν μετά την αποχώρησή της από το μπαρ να καταναλώσει υπερβολική ποσότητα αλκοόλ μέσα σε αυτοκίνητο.

Οι εξελίξεις στην υπόθεση είναι καταιγιστικές και προκαλούν φρίκη αν ληφθεί υπόψη ότι οι δύο νεαροί, 23 και 17 ετών, οι οποίοι αρχικώς είχαν εμφανιστεί ως φύλακες-άγγελοι της άτυχης μαθήτριας, στην πραγματικότητα ήταν εκείνοι που την? έσπρωξαν στο κατώφλι του θανάτου.

Σύμφωνα με το επίσημο δελτίο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, «πρόθεση των δύο νεαρών ήταν να εξαναγκάσουν την ανήλικη σε συνουσία, χωρίς όμως να τα καταφέρουν, λόγω της κατάστασης που περιήλθε από την κατανάλωση οινοπνεύματος, ενώ εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση αυτή προέβησαν διαδοχικά σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της».

Οι δύο νεαροί δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ενώ κατηγορούμενοι παραπέμπονται για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου και οι γονείς του 17χρονου. Για τη νέα τροπή της υπόθεσης κλήθηκε ψυχολόγος προκειμένου να ενημερώσει τους τραγικούς γονείς της Στέλλας. Δύο ήταν τα σημεία-κλειδιά που οδήγησαν τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ρεθύμνου στη στοχοποίηση των νεαρών φίλων της 16χρονης.

Το πρώτο αφορά στο χρονικό κενό -περίπου μιάμιση ώρα- που μεσολάβησε από την αποχώρηση της τριμελούς παρέας από το τελευταίο μπαρ μέχρι και τη μεταφορά της ανήλικης στο νοσοκομείο. Το δεύτερο στοιχείο προκύπτει από το υλικό καμερών ασφαλείας τόσο από τα μπαρ όσο και από καταστήματα στην πόλη του Ρεθύμνου.

Σε αντίθεση με όσα είχαν ειπωθεί, ότι δηλαδή το κορίτσι ήπιε μέχρι? τελικής πτώσεως στα μπαρ, το βιντεοσκοπημένο υλικό που συγκέντρωσε η Ασφάλεια Ρεθύμνου αποκαλύπτει ότι η 16χρονη αποχώρησε νηφάλια.

Υπάρχει κάμερα από κατάστημα της πόλης που καταγράφει την κίνηση των τριών ενώ περπατούν στον δρόμο. Η ώρα είναι 3.15 τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου και τίποτα στη συμπεριφορά και στο περπάτημα του κοριτσιού δεν δείχνει ότι βρίσκεται σε κατάσταση μέθης.

Τι ισχυρίστηκαν οι νεαροί

Σύμφωνα με την Αστυνομία, αρχικώς οι δύο φίλοι ισχυρίστηκαν ότι στο τελευταίο μπαρ η 16χρονη τους πρότεινε να συνεχίσουν τη διασκέδαση. Εκείνοι όμως ήταν κουρασμένοι και της είπαν να συνεχίσει μόνη, γιατί θα πήγαιναν για ύπνο. Υποστήριξαν ότι η Στέλλα τούς καληνύχτισε, με σκοπό να συναντήσει κάποιους άλλους φίλους. Περίπου ένα τέταρτο αργότερα και ενώ αποχωρούσαν με το αυτοκίνητό τους αντίκρισαν τη 16χρονη πεσμένη στο οδόστρωμα να κάνει εμετό. Τότε την έβαλαν στο αυτοκίνητο και τη μετέφεραν στο νοσοκομείο. Υπό την πίεση όμως της προανάκρισης και των νέων δεδομένων που προέκυψαν, οι δύο φίλοι αναγκάστηκαν να πουν την αλήθεια. Σύμφωνα με την Αστυνομία, αγόρασαν ένα μπουκάλι ουίσκι, αναψυκτικό και ποτήρια από κατάστημα στην πόλη του Ρεθύμνου.

Οι τρεις επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο του 23χρονου και κατευθύνθηκαν στην ερημική περιοχή του φρουρίου της Φορτέτζας. Εκεί και ευρισκόμενοι μέσα στο αυτοκίνητο άρχισαν να δίνουν αλκοόλ στο κορίτσι που βρισκόταν στο πίσω κάθισμα. Φέρεται να ήπιε περισσότερα από οχτώ ποτήρια. Για τα όσα εκτυλίχθηκαν μέσα στο αυτοκίνητο υπάρχουν εκτενείς καταθέσεις αν και σε κάποιο σημείο φέρονται να είναι αντιφατικές μεταξύ τους.

Ευθύνες στο νοσοκομείο Ρεθύμνου επιρρίπτει η ΕΛ.ΑΣ.

Εκρυψαν περιστατικά υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ

Την ίδια ώρα η Αστυνομία ζητά να διενεργηθεί έρευνα και να διαπιστωθεί εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία από πλευράς του νοσοκομείου Ρεθύμνου. Το νοσοκομείο, σε μια προσπάθεια να καταδείξει ότι προέβη σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για την αντιμετώπιση της 16χρονης, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι τελευταία έχει αντιμετωπίσει 25 περιπτώσεις οξείας δηλητηρίασης ανηλίκων από αλκοόλ.

Η Αστυνομία ζητά να αποδοθούν ευθύνες για το γεγονός ότι, αν και επρόκειτο για ανήλικους, οι αστυνομικές και δικαστικές Αρχές δεν ενημερώθηκαν ποτέ για τις 25 αυτές περιπτώσεις, ώστε να κινήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες για την τιμωρία των υπαιτίων.

Ως προς το σκέλος των τυχόν ευθυνών του νοσοκομείου για τον θάνατο της 16χρονης, η Αστυνομία αποφαίνεται ότι χρήζουν ειδικότερης επιστημονικής διερεύνησης.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑΚΗ