Αποκαλυπτικότατος ο κ. Λοβέρδος κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Γουμένισσας

p>Κατά τη συνάντηση του Υπουργού Υγείας με τα στελέχη του ΓΝ Γουμένισσας στις 16-4-11, εκμυστηρεύτηκε ότι του ζητήθηκε (προφανώς από την τρόϊκα), η κατάργηση 10 000 κλινών (!) (περίπου το 40% του συνόλου), αλλά αυτός κατάφερε να περιορίσει τις απώλειες στις 1400 κλίνες πανελλαδικά (!).

Όταν ζητήθηκε να καλυφθούν κενές θέσεις ιατρών, ο υπουργός δήλωσε ότι δεν πρόκειται να προσληφθεί κανένας ιατρός για το 2011. Άφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι τυχόν απομάκρυνσή του από το υπουργείο, μπορεί να συνοδευτεί ακόμα και με απολύσεις ιατρικού προσωπικού ενδεχομένως, από την καινούργια ηγεσία του υπουργείου που θα αναλάβει.

Σε παρατήρηση ότι στο ΓΝ Γουμένισσας, το σαββατοκύριακο της επίσκεψης του υπουργικού κλιμακίου στο νομό Κιλκίς, δεν υπήρχε δυνατότητα να εφημερεύουν ακτινολόγος και βιοπαθολόγος, ο υπουργός αναρωτήθηκε: μα χρειάζονται;

Ακόμα, όταν τέθηκε το πρόβλημα των μειωμένων δαπανών για τα φάρμακα του νοσοκομείου, τη στιγμή μάλιστα που το φαρμακείο του νοσοκομείου είναι υποχρεωμένο να χορηγεί τα ονομαζόμενα ¨ακριβά φάρμακα¨ (ερυθροποιητίνη, αντικαρκινικά, κ.α.) στους ασφαλισμένους της περιοχής, ο υπουργός σύστησε να κατευθύνονται οι ασθενείς αυτοί στα φαρμακεία της περιοχής για να τα προμηθευτούν.

Σημειωτέον ότι λόγω χαμηλού κέρδους, αρκετά φάρμακα της κατηγορίας αυτής δεν εξασφαλίζονται από τα ιδωτικά φαρμακεία. Κατά τα άλλα περίσσεψαν οι δηλώσεις ότι δεν πρόκειται να κλείσουν τα νοσοκομεία του νομού(!!)

                            Νοσοκομειακή Επιτροπή ΓΝ Γουμένισσας