Αποκατάσταση ζημιών στο «Αγ. Ανδρέας»

ΞΕΚΙΝΑ σήμερα η αποκατάσταση των ζημιών στο γενικό νοσοκομείο Πατρών «Αγ. Ανδρέας» και η σεισμική θωράκιση του κτηρίου, ταυτόχρονα με τα έργα αναβάθμισης του χώρου του νοσοκομείου όπως τόνισε χθες ο υπουργός Υγείας, Δ. Αβραμόπουλος, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο νοσοκομείο.

Ο κ. Αβραμόπουλος ανακοίνωσε την υπογραφή, χθες, των σχετικών αποφάσεων, με τις οποίες ανατέθηκε στη ΔΕΠΑΝΟΜ η συνολική εκτίμηση της δαπάνης του κτηρίου, ο προσδιορισμός του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης και η ολοκλήρωση του έργου από τους ήδη υπάρχοντες πόρους.

Η αποκατάσταση των ζημιών από το σεισμό θα ολοκληρωθεί ως το τέλος Αυγούστου, ώστε το Σεπτέμβριο να επανέλθουν οι ασθενείς, που έχουν μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Στη ΔΕΠΑΝΟΜ ανατέθηκαν και τα έργα αντισεισμικής θωράκισης του κτηρίου, τα οποία, σε συνεργασία με πανεπιστημιακούς φορείς, θα υλοποιηθούν με τρόπο που να μην εμποδίζουν οι εργασίες την κανονική λειτουργία του νοσοκομείου.

Στο πλαίσιο των έργων, εγκρίθηκε και η κατασκευή δύο επιπλέον ορόφων στην υπό κατασκευή πτέρυγα του κυρίως κτηρίου.

Εξάλλου, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2009-2013, προβλέπεται η κατασκευή δύο χαμηλών κτηρίων, βοηθητικών για τη λειτουργία του νοσοκομείου.