Απολύθηκαν 30 εποχικοί νοσηλευτές στη Ρόδο

Σε πλήρη απαξίωση, οδηγείται το Νοσοκομείο της Ρόδου μετά την αποχώρηση των 30 εποχιακών νοσηλευτών. Οι συμβάσεις τους λήγουν στις 30 Μαΐου αλλά με γνωμάτευση του Νομικού Συμβουλίου, απολύθηκαν την Παρασκευή.

Η αποχώρησή τους αναμένεται να  προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου  και δεν αποκλείεται κάποιες κλινικές να βάλουν λουκέτο, εξαιτίας της έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού.  Στους  30 νοσηλευτές οφείλονται τα δεδουλευμένα  από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα, το δώρο Πάσχα και σε ορισμένους το δώρο Χριστουγέννων, καθώς και οι υπερωρίες από τον Αύγουστο.
   Το κενό που δημιουργεί η αποχώρησή τους δύσκολα θα καλυφθεί ενόψει μάλιστα και της τουριστικής περιόδου, όπου αυξάνεται ο πληθυσμός της Ρόδου και τα περιστατικά που αντιμετωπίζονται στο νοσοκομείο μας. Οι μόνιμοι νοσηλευτές από αύριο θα αναγκαστούν να εργάζονται διπλοβάρδιες, χωρίς ρεπό και άδεια.
    Η πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων στο Νοσοκομείο μας Λούση Καλαμάτα κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε προχθές με τον υπεύθυνο του τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ και βουλευτή Χανίων Μανώλη Σκουλάκη, εξέφρασε τη δυσαρέσκεια και την αγανάκτησή της για το γεγονός ότι το υπουργείο Υγείας δεν έδωσε το πράσινο φως για την πρόσληψη εποχιακού προσωπικού στο Νοσοκομείο της Ρόδου τη θερινή περίοδο.