Απεπέπεμψαν τον διοικητή του νοσοκομείου «Μεταξά»

Οι αποκαλύψεις και καταγγελίες για τις τραγικές ελλείψεις σε φάρμακα, με αποτέλεσμα την αναβολή χημειοθεραπειών στο Γενικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Μεταξά», οδήγησαν σε παραίτηση τον διοικητή του νοσοκομείου.

Τη σχετική καταγγελία έκανε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Μεταξά που σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι το νοσοκομείο υποχρηματοδοτείται, καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχουν διαθέσιμα μόνο 5.000 ευρώ για φάρμακα, ενώ οι μηνιαίες ανάγκες φτάνουν τα 3.500.000 ευρώ τον μήνα.

Στο μεταξύ έχει ξεκινήσει κατεπείγουσα έρευνα σχετικά με τη δυσλειτουργία που προέκυψε στο πρόγραμμα χημειοθεραπειών.

Οι εργαζόμενοι στο «Μεταξά» επισημαίνουν επίσης ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχουν πληροφορίες για ατασθαλίες της Διοίκησης του νοσοκομείου και για ελέγχους από την Αρχή Διαφάνειας αλλά και από άλλους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους. Όπως λένε «δεν πάει πολύς καιρός από τότε που είχαμε καταγγείλει, μαζί με εργαζόμενους στην Οικονομική Υπηρεσία, την προσπάθεια εκφοβισμού τους, προκειμένου να εκτελέσουν τις εντολές της διοίκησης, ακόμη και αν αυτές δεν συνάδουν με το νόμο», αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμιά παρέμβαση από την πλευρά του υπουργείου Υγείας, το οποίο, «ακολουθώντας την πολιτική της εξαθλίωσης των δημόσιων νοσοκομείων και της ιδιωτικοποίησής τους, φαίνεται να βολεύεται από τέτοιες καταστάσεις. Το άλλοθι μιας κακοδιαχείρισης από πλευράς Διοίκησης δεν αθωώνει την πολιτική μιας κυβέρνησης, ενός υπουργείου και μιας διοίκησης νοσοκομείου που μετατρέπουν την Υγεία σε εμπόρευμα, ενώ αποτελεί ιερό δικαίωμα του κάθε ένα από εμάς».

Καταγγελία για το θέμα των χημειοθεραπειών έκανε και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, που τόνισε ότι «η Δημόσια Υγεία δεν βελτιώνεται με 5% δημόσιες δαπάνες Υγείας, όταν ο μέσος όρος των χωρών της Ευρώπης είναι 7,5%».

Ο διοικητής του νοσοκομείου σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι χθες πραγματοποιήθηκαν κανονικά 80 προγραμματισμένες χημειοθεραπείες. Σημειώθηκε αναβολή μιας θεραπείας για διαδικαστικούς λόγους. Επίσης, υποστήριξε ότι δεν τίθεται ζήτημα με τη σίτιση στο Γενικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο.