Αποπομπή Πρόεδρου ΚΕΣΥ

Ο κ. Κικίλιας κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή προκειμένου να απομακρύνει τον Πρόεδρο του ΚΕΣΥ από την Επιτροπή επιλογής Διοικητών Νοσοκομείων (κλικ εδώ). Μάλιστα επικαλείται αστείες δικαιολογίες, προκειμένου να συγκαλύψει αυτό που όλοι καταλαβαίνουν: πως ο Πρόεδρος του ΚΕΣΥ δεν του είναι αρεστός επειδή δεν τον ελέγχει!
Να θυμίσουμε πως το 2015 Πρόεδρος του ΚΕΣΥ ήταν ο κ. Σκανδαλάκης, στέλεχος της ΝΔ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνεργάστηκε θεσμικά με τον κ Σκανδαλάκη μέχρι τη λήξη της θητείας του, διατηρώντας τον αυτονόητα και ως μέλος στην Επιτροπή Αξιολόγησης Διοικητών.
Η υπόθεση της αντικατάστασης του Προέδρου του ΚΕΣΥ από την Επιτροπή επιλογής Διοικητών αναδίδει την ίδια απόπνοια με τα γεγονότα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, όπου καθαίρεσαν την Πρόεδρο της Επιτροπής με αναδρομική διάταξη και μ΄ εκείνα που συνέβησαν στην ΕΥΠ, όπου άλλαξαν τα προσόντα διορισμού, προκειμένου να τα ταιριάξουν στα ελλιπή προσόντα του εκλεκτού της ΝΔ κ. Κοντολέοντα.
Απόπνοια κομματικού κράτους της δεξιάς του 1960.

Το δεύτερο σκέλος της τροπολογίας αφορά στη διοργάνωση των ιατρικών συνεδρίων. Με αίτημα παραγόντων της αγοράς και συγκεκριμένα των τουριστικών πρακτόρων, το υπουργείο Υγείας ανέστειλε την υπουργική Απόφαση που είχε εκδώσει ο Α. Ξανθός για τα ιατρικά συνέδρια και είχε ισχύ από 1 Σεπτεμβρίου. Τι έβαλαν στη θέση της; Τίποτα. Απλώς μετέθεσαν την εφαρμογή στο τέλος του έτους με αστείες και πάλι δικαιολογίες, ώστε να διατηρήσουν κυρίαρχο λόγο στα ιατρικά συνέδρια οι τουριστικοί πράκτορες και ασφαλώς οι φαρμακευτικές εταιρείες.
Για τη ΝΔ τα ιατρικά συνέδρια δεν αποτελούν μέρος της εκπαίδευσης των γιατρών, αλλά πτυχή τουριστικής και συνταγογραφικής δραστηριότητας.
Και ακόμη δεν είδαμε τίποτα..