Αρνητικές οι εξετάσεις στα άτομα που ήλθαν σε επαφή με τον νοσηλευτή στο Σισμανόγλειο

Αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έγιναν σε 20 άτομα τα οποία ήλθαν σε επαφή με τον νοσηλευτή του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου που νόσησε από τη νέα γρίπη.

Ο ασθενής, που πιθανότητα προσεβλήθη από τον ιό στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, ακολουθεί την ενδεδειγμένη θεραπεία στο σπίτι του.

Μετά την εξέλιξη αυτή, και μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι, ανεστάλη η λειτουργία του νοσοκομείου ως Νοσοκομείου Αναφοράς Γρίπης.

Συνολικά, τα κρούσματα της νέας γρίπης (Η1Ν1) στη χώρα μας έφτασαν τα 116 (από τα οποία 42 έχουν ιαθεί πλήρως), αφού το πρωί της Παρασκευής το υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε άλλες επτά περιπτώσεις ασθενών.

Πρόκειται για μία γυναίκα 56 ετών, αμερικανικής καταγωγής, που ήρθε από ΗΠΑ, έναν άνδρα 33 ετών, ελληνικής καταγωγής, που ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, ένα κορίτσι 15 ετών, ελληνικής καταγωγής που ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, ένα αγόρι 16 ετών, αλβανικής καταγωγής, ένα αγόρι 9 ετών, ελληνικής καταγωγής, που ήρθε από την Αυστραλία, μία γυναίκα 33 ετών, ελληνικής καταγωγής, που ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα και ένα κορίτσι 7 ετών, αμερικανικής καταγωγής, που ήρθε από Καναδά.

Εκκρεμούν, επίσης, τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έγιναν σε 31 τουρίστες από τις ΗΠΑ και τον Παναμά που επισκέπτονταν τη βόρεια Ελλάδα και ορισμένοι εκ των οποίων παρουσίασαν συμπτώματα της γρίπης.