Αρνούμαστε να αναστείλουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις

p>ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ                               

Πατήσια 07-11-08

Προς :

-τη Διοίκηση του Νοσοκομείου

– τη Διεύθυνση της Ιατρικής Υπηρεσίας

– Επιστημονικό Συμβούλιο

– τη Διοίκηση της Α ΥΠΕ

– Γ.Γ. Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

 

 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ Γ.Ν. ΠΑΤΗΣΙΩΝ

 

 

 Η Γενική Συνέλευση των Ιατρών του Νοσοκομείου μας συνεκτίμησε και αποφάσισε σήμερα τα εξής:

 

Αρνούμαστε να εκποιήσουμε το παρόν και το μέλλον του ΕΣΥ, αλλά και των Γιατρών του, αποδεχόμενοι απλώς ευχολόγια προσλήψεων ιδιαίτερα από μια πολιτική ηγεσία που ελέγχεται για την αξιοπιστία της.

Αρνούμαστε να εκχωρήσουμε ένα κεκτημένο εργασιακό δικαίωμα, -το 48ωρο και 56ωρο-, υποκύπτοντας στο δέλεαρ οποιασδήποτε μισθολογικής αύξησης.

Αρνούμαστε τη λογική ότι υπάρχει ποσό έναντι του οποίου θα αποδεχτούμε τη διαιώνιση των τρομακτικών ελλείψεων προσωπικού των Νοσοκομείων, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των ασθενών αλλά και τη δική μας.

Η οικονομική εξαθλίωσή που έχει επιφέρει η κυβερνητική οικονομική πολιτική στον κλάδο των Νοσοκομειακών Γιατρών δεν είναι ικανή ώστε να κάμψει το σθένος του αγώνα μας για την προάσπιση μιας πραγματικά Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας.

Απορρίπτουμε την πρόταση του Υπουργείου, μιας και υπολείπεται κατά πολύ από τις αποφάσεις του τελευταίου Συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ, τόσο σε οικονομικά και θεσμικά αιτήματα όσο κυρίως στο ζήτημα της απαλλαγής των Νοσοκομειακών Γιατρών από την εξοντωτική υπερεργασία.

 

 

Αρνούμαστε να αναστείλουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και εμμένουμε στην απόφασή μας ότι από το μήνα Νοέμβρη εφαρμόζουμε 48ωρο και 56ωρο ως μέγιστο χρόνο εργασίας σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία. 

Για την αυτονοήτως προκύπτουσα αναστολή της λειτουργίας του νοσοκομείου λόγω της ελλείψεως εφημερευόντων Ιατρών, η ευθύνη θα βαρύνει εξ ολοκλήρου την πολιτεία η οποία εδώ και χρόνια αρνείται να προβεί στις αναγκαίες προσλήψεις.

 

Καλούμε  το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ πριν υπογράψει το τελικό κείμενο της Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, στο οποίο ενδεχομένως να καταλήξει, να τεθεί σε μυστική ψηφοφορία σε όλους τους Νοσοκομειακούς γιατρούς  σε όλη την Ελλάδα για έγκριση ή απόρριψη.

Καλούμε τέλος το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ να ανακαλέσει την απόφαση της 5-11-2008 και να σεβαστεί τόσο τις αποφάσεις του Συνεδρίου του Ιούνη, όσο και των Γενικών Συνελεύσεων.