ΑΡΣΙ- πυρκαγιες

Ως γνωστόν η ΑΡΣΙ τις ζυγές μέρες του μήνα εμφανίζεται ως «Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή». Χρησιμοποιώντας λοιπόν την εναλλακτική της επωνυμία εξέδωσε ανακοίνωση στις 2 Αυγούστου με αντικείμενο την ανταπόκριση των υπηρεσιών υγείας στις πρόσφατες πυρκαγιές (κλικ εδώ).


Εκείνο που εντυπωσιάζει είναι η διαπίστωση πως η διαχείριση της κρίσης από το υπουργείο Υγείας «ήταν πολύ πιο συντονισμένη και αποτελεσματική» σε σχέση με τη διαχείριση από τα άλλα εμπλεκόμενα υπουργεία!


Τι έπαθε άραγε η ΑΡΣΙ και αποτιμά θετικά τη διαχείριση της κρίσης από το υπουργείο Υγείας , ενώ τα τελευταία χρόνια δεν έχει πει μια καλή κουβέντα για την κάλυψη των ανασφάλιστων, τις χιλιάδες προσλήψεις που έχουν γίνει στα Νοσοκομεία, την έγκαιρη πληρωμή των εφημεριών;


Βεβαίως, αμέσως μετά τη θετική αποτίμηση, ακολουθεί η ανατροπή, ώστε να δικαιώσει και τον τίτλο «Κίνημα για την Ανατροπή». Υιοθετεί και υπερακοντίζει τις καταγγελίες Μητσοτάκη και Φώφης Γεννηματά, ακόμη κι εκείνες του ανεκδιήγητου προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, καταλήγοντας σε καταγγελία του «μαύρου μετώπου κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ».


Η εμπειρία έχει δείξει διαχρονικά πως κάθε φορά που η ΑΡΣΙ λέει καλή κουβέντα δημοσίως για την ηγεσία του υπουργείου Υγείας λίγο αργότερα επακολουθεί αίτημα που υποβάλλεται ιδιωτικά για κάποιο ρουσφέτι, ως εξαργύρωση των καλών υπηρεσιών.


Κοντός ψαλμός. Να δούμε ποιο θα είναι το «αίτημα» στην προκειμένη περίπτωση..