Ασέλγεια

Η καταδίκη του πρώην βουλευτή της ΝΔ και στενού συνεργάτη του αρχηγού του κόμματος, Νίκου Γεωργιάδη, για ασέλγεια σε βάρος ανήλικων κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, στην υπόθεση του κυκλώματος trafficking που εξαρθρώθηκε στη Μολδαβία, όπως ήταν λογικό, βρέθηκε στο επίκεντρο του κοινωνικού ενδιαφέροντος, παρά την απόπειρα των φιλικών προς τη ΝΔ Μέσων Ενημέρωσης να εξαφανίσουν από τα δελτία τους την καταδικαστική απόφαση. Πρόκειται για τα ίδια μέσα που, λίγες μέρες νωρίτερα, είχαν ως κύριο θέμα τους το γεγονός ότι ο υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης καπνίζει!

Είναι ανατριχιαστική η δικαιολογία που επικαλέστηκε επίσημα η ΝΔ προκειμένου να αποστασιοποιηθεί από τη δυσώδη αυτή υπόθεση. Ισχυρίστηκε πως «αποτελεί αυστηρά προσωπική υπόθεση».

Από πότε άραγε η ασέλγεια κατά ανηλίκων από οποιονδήποτε ενήλικα, πολύ δε περισσότερο από ένα πολιτικό πρόσωπο, αποτελεί προσωπική υπόθεση και όχι μείζον κοινωνικό και πολιτικό ζήτημα;

Το άλλο ανόητο επιχείρημα που επιστρατεύτηκε είναι το τεκμήριο αθωότητας. Αγνοούν τάχα πως το τεκμήριο υφίσταται μέχρι να εκδοθεί απόφαση δικαστηρίου. Ο καταδικασθείς για ατιμωτικό αδίκημα παύει να έχει τεκμήριο αθωότητας. Είναι ένοχος.
Όλα τα υπόλοιπα είναι ασέλγεια σε βάρος της λογικής..