Ασφαλή τα τρόφιμα στα νοσοκομεία

Απολύτως ασφαλή είναι τα τρόφιμα στα δημόσια νοσοκομεία, διαβεβαιώνει το υπουργείο Υγείας μετά την αποκάλυψη πως ποσότητες ληγμένων ή αλλοιωμένων προϊόντων της εταιρείας Κορώνα» είχαν φθάσει και σε 10 μεγάλα νοσοκομεία της χώρας.

 

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο επισημαίνει ότι κανένα κρούσμα αλλοιωμένων ή ληγμένων προϊόντων της εταιρείας ΚΟΡΩΝΑ, που είχαν προμηθευτεί και αποθηκεύσει δέκα νοσοκομεία της χώρας δεν διαπιστώθηκε. Κατά συνέπεια, ουδέν πρόβλημα υφίσταται στο διατροφικό τμήμα των ελληνικών νοσοκομείων, ούτε εξάλλου και έχει αναφερθεί οποιοδήποτε κρούσμα διατροφικής φύσεως».

Προϊόντα της εταιρείας -τα οποία είχε κλείσει από τον περασμένο Ιούλιο- εντοπίστηκαν σε 10 περίπου νοσοκομειακά ιδρύματα τόσο του λεκανοπεδίου της Αττικής όσο και στο Ηράκλειο της Κρήτης. Μάλιστα η τελευταία παράδοση αναφέρεται ότι έγινε πριν από μερικές ημέρες.

Όπως διευκρινίζεται, ωστόσο, τα προϊόντα της εταιρείας, όπου έχουν εντοπιστεί, έχουν ήδη κατασχεθεί για προληπτικούς λόγους από τις τριμελείς επιτροπές παραλαβής των νοσοκομείων (οι οποίες διενεργούν και τους εκάστοτε ελέγχους σε κάθε παραλαβή και οι οποίες απαρτίζονται από έναν γιατρό, έναν διαιτολόγο και έναν υπάλληλο του νοσοκομείου)».

 

Την ίδια ώρα, φόβοι εκφράζονται ότι μέρος των αλλοιωμένων τροφίμων ίσως έχει προμηθευτεί και ο Στρατός. Το πρωί του Σαββάτου, πάντως, οι νομίατροι της Νομαρχίας Δυτικής Αττικής έκαναν έφοδο» στις αποθήκες της Μαγούλας, απ’ όπου διακινούνται ζυμαρικά, λάδι, και διάφορα άλλα είδη τροφίμων με τη φίρμα της εταιρείας. Στην αποθήκη εντοπίστηκαν δεκάδες τόνοι προϊόντων με τη φίρμα της εταιρείας έτοιμα για διανομή, ενώ δεσμεύτηκαν όλες οι παρτίδες, οι οποίες έληγαν το 2008.

ΜΑΡΙΝΑ ΣΑΟΥΛΙΔΟΥ