Ασφαλιστικό

class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Η παρθενική ομιλία του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή ως αρχηγού της ΝΔ συνέπεσε με τη συζήτηση ενός από τα σοβαρότερα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, το ασφαλιστικό.  Κι ενώ όλοι περίμεναν ν΄ ακούσουν κάτι φρέσκο εκείνος επανέφερε και υπερασπίστηκε την προ 15ετίας ασφαλιστική μεταρρύθμιση Σημίτη, την οποία είχε εκπονήσει ο  Γιαννίτσης και είχε ξεσηκώσει τους πάντες, της ΝΔ συμπεριλαμβανομένης. Εντέλει απέδειξε ο κ. Μητσοτάκης πως οι απόψεις του ελάχιστα απέχουν από εκείνες του πατρός του, αλλά και τις θέσεις που έχει από καταβολής κόσμου το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Εν ολίγοις ο κ. Μητσοτάκης πρότεινε την υποκατάσταση της κοινωνικής ασφάλισης από την ιδιωτική, την επιβολή ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές που ισοδυναμεί το μηδενισμό τους, την μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και νέα περικοπή στις συντάξεις, μιας και πρότεινε να περικοπεί η κρατική επιχορήγηση στα Ταμεία.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Παρεμπιπτόντως, από τα πιο όμορφα στιγμιότυπα της χτεσινής συζήτησης ήταν η απαγγελία στίχων του Καρυωτάκη από τον Μιχαλολιάκο!


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Ανατριχιάσαμε από συγκίνηση…