ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΝΤ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

 

 

 

Κατεπείγουσα συνάντηση για το ασφαλιστικό

 

Αιχμές κατά του προέδρου του ΠΙΣ κ. Εμμ. Καλοκαιρινού

 

 

Κατεπείγουσα συνάντηση των προέδρων των ιατρικών συλλόγων της χώρας για το ασφαλιστικό ζητά ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Ντίνος Γιαννακόπουλος με επιστολή του προς τον πρόεδρο του πανελληνίου συλλόγου (ΠΙΣ) κ.  κ. Εμμανουήλ  Καλοκαιρινό.

 

Ο κ. Γιαννακόπουλος δείχνει ενοχλημένος από την στάση του προέδρου του ΠΙΣ με αφορμή και την πρόσφατη συνάντηση αντιπροσωπείας των υγειονομικών με την υπουργό Απασχόλησης  κ. Φάνη Πάλλη- Πετραλιά και ειδικότερα από τις δηλώσεις που έγιναν (μεταξύ άλλων και από τον κ. Καλοκαιρινό) μετά τη συνάντηση  όπου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο.

 

Όπως τονίζει στην επιστολή του ο κ. Γιαννακόπουλος «υπάρχει σαφής ανησυχία σ’ όλους τους υγειονομικούς της χώρας σχετικά με την διαφοροποίηση μας απ’ τον κοινό στόχο, που ήταν και παραμένει η εξυγίανση, η αυτοδιοίκηση, η αυτοδιαχείριση και η αναδιοργάνωση του ΤΣΑΥ, χωρίς τις αρνητικές επιπτώσεις μιας επικείμενης ενοποίησης με τα υπόλοιπα Ταμεία Επιστημόνων, που θα δημιουργούσε μεγάλα και αξεπέραστα προβλήματα στα αποθεματικά, στις αποδόσεις, στην παροχή συντάξεων καθώς και στον κλάδο Υγείας.

 

Επιζητούμε το συντομότερο δυνατόν την πληροφόρηση, όσον αφορά την δήλωση σας, η οποία ανακοινώθηκε από όλα τα ΜΜΕ σχετικά με την συμφωνία επίλυσης του προβλήματος του ΤΣΑΥ, μεταξύ των Υγειονομικών Φορέων και της κ. Υπουργού. Τι άλλαξε; Ποιά είναι τα νεότερα δεδομένα; Με ποιόν τρόπο διασφαλίζεται η οικονομική αυτοτέλεια του Ταμείου μας; Τι θα προσθέσει η λεγόμενη «ομπρέλα» στην καλύτερη διαχείριση και απόδοση των αποθεματικών μας;»

 

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ

 

«Λαμβάνετε υπόψη σας, κ. πρόεδρε, τονίζει ο κ. Γιαννακόπουλος σε άλλο σημείο της επιστολής του, το δεδομένο ότι ο πολιτικός στόχος της κυβέρνησης είναι η εκμετάλλευση των αποθεματικών μας και η απομύζηση από τα Ταμεία Επιστημόνων ενός σημαντικού ποσού (800 εκατ.€), που θα δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα απ’ αυτό που οι αναλογιστικές μελέτες περιγράφουν; Θεωρούμε πως, αν με τις υπάρχουσες μελέτες (που αμφισβητείται βέβαια η αξιοπιστία τους), περιγράφεται πρόβλημα μετά το 2013, φανταστείτε τι θα γίνει με την εκταμίευση απ’ τα αποθεματικά μας τέτοιου ποσού προς στήριξη των άλλων ελλειμματικών ταμείων» προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει καμιά γραπτή διαβεβαίωση από την πλευρά της κ. Υπουργού για την επίλυση του σοβαρού προβλήματος, που προκύπτει από το άρθρο 1 του ν. Σιούφα, με τον διαχωρισμό των Υγειονομικών σε παλιούς και νέους».

 

«Επειδή διαπιστώνεται, καταλήγει ο πρόεδρος του ΙΣΛ, σαφής διαφοροποίηση σε σχέση με τον συνδικαλιστικό μας στόχο αλλά και την απόφαση της Γ.Σ. του Π.Ι.Σ. (11-12/1/2008) για την μορφή των κινητοποιήσεων και την μη αποδοχή της συνένωσης με τα άλλα ταμεία, ζητάμε κατεπειγόντως έκτακτη συγκέντρωση όλων των προέδρων της χώρας, με σκοπό την χάραξη κοινής συνδικαλιστικής δράσης» σημειώνοντας ακόμη ότι οι Λαρισαίοι γιατροί  θα συμμετάσχουν στη γενική απεργία της 13

ης

Φεβρουαρίου.

 

Ο κ. Γιαννακόπουλος  ζητά η συνάντηση των προέδρων να συγκληθεί πριν την 13

η

Φεβρουαρίου και τους καλεί παράλληλα να τοποθετηθούν στον προαναφερόμενο προβληματισμό αλλά και να βρίσκονται σε άμεση αγωνιστική ετοιμότητα, για να αποτρέψουμε την απεμπόληση των κεκτημένων ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων και                    γενικότερα την άλωση του ΤΣΑΥ.

 

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ