Αστραχάν

class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Διοίκηση στα δημόσια Νοσοκομεία ασκούσαν το πάλαι ποτέ οι Πρόεδροι ΔΣ, ενώ από το 2001 τη διοίκηση ασκούσαν οι Διοικητές.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Στα  14 αυτά χρόνια οι Διοικητές παύονταν κάθε φορά που άλλαζε κυβέρνηση, ενώ υπήρχαν περιπτώσεις που παύονταν ακόμη κι όταν άλλαζε ο υπουργός Υγείας μετά από ανασχηματισμό.  Πάντως ουδέποτε το γεγονός της αντικατάστασης Διοικητών θεωρήθηκε άξιο σχολιασμού, ούτε υπήρξαν δημόσιες αντιδράσεις από τους Διοικητές που αποπέμπονταν, πλην της προσφυγής ορισμένων στο ΣτΕ προκειμένου να ενθυλακώσουν παχυλές αποζημιώσεις.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Αίφνης ξέσπασε θύελλα όταν η παρούσα κυβέρνηση θέλησε ν΄ αξιολογήσει τους Διοικητές Νοσοκομείων και να παύσει αρκετούς εξ αυτών, ανανεώνοντας τη θητεία εκείνων που θεωρεί πως μπορούν να στηρίξουν τις αλλαγές στο ΕΣΥ.  Ξεσηκώθηκε λοιπόν η ΝΔ και ακολούθησε κατά πόδας το ΠΑΣΟΚ, ενώ αρκετοί από τους παυθέντες διοικητές προχώρησαν σε αδιανόητες κινήσεις, όπως ο Διοικητής του ΚΑΤ που προκάλεσε χάος στα χειρουργεία του Νοσοκομείου (κλικ εδώ).


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Είναι προφανές πως η επιτηδευμένη οργή, οι κραυγές και η δολιοφθορά του ΕΣΥ έχουν κεντρικά καθοδηγούμενη πολιτική υποκίνηση, όπως άλλωστε συμβαίνει και με τις αντιδράσεις που αφορούν στο πόρισμα σχετικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Καιρός ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να αντιληφθούν πως επέλεξαν να ποντάρουν σε λάθος άλογο.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Χειρότερο και από τον Αστραχάν…