Αστραχαν

Λαγός ή άλογο, διερωτάται το ΜΕΤΩΠΟ για την ηγετική ομάδα του ΠΙΣ, απ΄ αφορμή τις «ρηξικέλευθες προτάσεις» κατεδάφισης του ΕΣΥ που εκείνη δημοσιοποίησε στη χτεσινή συνέντευξη τύπου στα γραφεία του ΠΙΣ (κλικ εδώ).
Να μας συμπαθεί το ΜΕΤΩΠΟ, αλλά φρονούμε πως ούτε με λαγό, ούτε με άλογο μπορεί να παραλληλιστεί η μειοψηφική ηγετική ομάδα του ΠΙΣ. Ο λαγός και το άλογο είναι πλάσματα που διαθέτουν ταχύτητα και ευφυία, χαρακτηριστικά που οι λεγάμενοι του ΠΙΣ στερούνται ολοσχερώς. Περισσότερο θυμίζουν τον εμβληματικό Αστραχάν, στον οποίο ο Θανάσης Βέγγος στοιχημάτιζε χάνοντας τα λεφτά του (κλικ εδώ για να θυμηθείτε και να ευθυμήσετε).

Αυτά που κατέθεσαν στη συνέντευξη τύπου οι ηγήτορες του ΠΙΣ, όπως κι εκείνα που πρότεινε ο ιδεολογικός καθοδηγητής τους στη Βουλή (κλικ εδώ), αποτελούν προτάσεις που επιβιώνουν ακόμη σε ορισμένες Λατινοαμερικανικές μπανανίες, προτάσεις που παλινδρομούν το σύστημα υγείας τουλάχιστον μισό αιώνα, διαλύουν τα Νοσοκομεία, ισοπεδώνουν μισθούς και εργασιακά δικαιώματα. Και όλα αυτά δήθεν για να δώσουν πρόσβαση και μερίδιο στους ελεύθερους επαγγελματίες γιατρούς.
Δεν αντιλαμβάνονται οι ανόητοι πως εκείνοι που θα ισοπεδωθούν κυριολεκτικά θα είναι ακριβώς οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αφού θα βρεθούν στο σκληρό και αθέμιτο ανταγωνισμό χιλιάδων γιατρών ΕΣΥ, τους οποίους η πρότασή του ΠΙΣ θα βγάλει βίαια στην αγορά, προκειμένου να βελτιώσουν την οικονομική τους θέση που θα καταρρέει.
Σε ακόμη τραγικότερη κατάσταση θα βρεθούν βεβαίως οι ασθενείς.

Άξια ιδιαίτερης αναφοράς είναι η στάση της ΔΗΠΑΚ, της προσκείμενης προς το ΚΚΕ συνδικαλιστικής παράταξης, καθώς και η στάση της ΟΕΝΓΕ. Ενώ το ΜΕΤΩΠΟ, το ΕΚΑ και η ΕΙΝΑΠ τοποθετήθηκαν ήδη με ξεκάθαρες ανακοινώσεις, απεναντίας η ΔΗΠΑΚ απείχε επιδεικτικά από τον ΠΙΣ και η ΟΕΝΓΕ ακόμη κοιλοπονά την έκδοση ανακοίνωσης, την οποία έχει αναλάβει αυτοπροσώπως η κ. Ρέτζιου.
Λέτε η ευφορία και τα χαμόγελα στην πρόσφατη συνάντηση Κουτσούμπα- Μητσοτάκη προοιωνίζουν αλαλία στους συνδικαλιστές του ΚΚΕ;


upd– Εντέλει, μετά από θύελλα διαμαρτυριών, η ΟΕΝΓΕ εξέδωσε Δελτίο Τύπου (κλικ εδώ). Μιλάμε για αντανακλαστικά Ραν Ταν Πλαν..