Ασύγγνωστη ελαφρότητα Εξαδάκτυλου: Το καλοκαίρι πετάμε τις μάσκες προστασίας από τον κορωνοϊό και βάζουμε τις μάσκες θαλάσσης!

Στην εξέλιξη της πανδημίας και στη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων αναφέρθηκε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, μιλώντας το απόγευμα της Παρασκευής στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλησπέρα», στον Real Fm 107,1.

Παρά τις έντονες επιφυλάξεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του συνόλου σχεδόν των επιδημιολόγων ο πλαστικός χειρουργός Αθανάσιος Εξαδάκτυλος θέλησε να υπερκεράσει σε αισιοδοξία τον Μητσοτάκη και τον Πλεύρη δηλώνοντας:

«Το καλοκαίρι πετάμε τις μάσκες προστασίας από τον κορωνοϊό και βάζουμε τις μάσκες θαλάσσης».

Αυτό κατάλαβε άραγε ο Εξαδάκτυλος από την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και (μόνος αυτός) βγήκε να το διαλαλήσει με ασύγγνωστη ελαφρότητα στα μέσα ενημέρωσης;

Ως ευνόητον τέτοιες δηλώσεις που προαναγγέλλουν τη λήξη της πανδημίας, το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να αποτρέπουν τους ανεμβολίαστους να προχωρήσουν στον εμβολιασμό. Αφού απέφυγαν να το κάνουν τόσον καιρό, μπορούν να κάνουν λίγο ακόμη υπομονή, ώστε από τον Ιούνιο να ξεκινήσουν τα μακροβούτια..