ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ: Γρεβενά: Χωρίς εφημερεύοντες γιατρούς για 11 μέρες το μήνα το νοσοκομείο Γρεβενών και το Κέντρο Υγείας Δεσκάτης

p> 

    Χωρίς εφημερεύοντες γιατρούς θα παραμένουν στο εξής, για πάνω από 11 ημέρες το μήνα, τα τμήματα και οι κλινικές του νοσοκομείου Γρεβενών και του Κέντρου Υγείας Δεσκάτης, με συνέπεια να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι σε όλο το Νομό.

    Όπως αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών, Γιώργος Δασταμάνης, η κατάσταση αυτή δημιουργείται λόγω της απόφασης του υπουργείου Υγείας να καταργήσει την ένταξη του νοσοκομείου Γρεβενών και του Κέντρου Υγείας Δεσκάτης στην άγονη ζώνη, γεγονός που αναμένεται να περιορίσει τα κονδύλια για την κάλυψη των εφημεριακών τους αναγκών.

    “Το καθεστώς της άγονης ζώνης ήταν πολύ σημαντικό για την περιοχή μας καθώς έδινε ως τώρα κίνητρα στους γιατρούς να επιλέγουν τα αντίστοιχα νοσοκομεία. Διαφορετικά το προσωπικό θα ήταν ελάχιστο”, εξηγεί ο κ. Δασταμάνης στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

    Όπως σημειώνει, το πρόβλημα μάλιστα είναι ακόμη πιο σοβαρό καθώς η κατάργηση της ένταξης στην άγονη ζώνη αφορά και τα νοσοκομεία της Πτολεμαΐδας και της Καστοριάς. Το μοναδικό νοσοκομείο που διατηρείται στην άγονη ζώνη είναι αυτό της Φλώρινας.

    «Σε περίπτωση ανάγκης, οι ασθενείς θα πρέπει να κάνουν πολλά χιλιόμετρα διαδρομής μέχρι τη Φλώρινα ή τη Θεσσαλονίκη. Και κάτι τέτοιο είναι ιδιαίτερα δύσκολο, δεδομένων των καιρικών συνθηκών στη Δυτική Μακεδονία», λέει ο κ. Δασταμάνης και γνωστοποιεί ότι θα θέσει το θέμα στο πρώτο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας. Για το ζήτημα έχουν κινητοποιηθεί, άλλωστε, και οι γιατροί των νοσοκομείων Δυτικής Μακεδονίας.