ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ: Τον κώδωνα του κινδύνου εκπέμπει το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών

h3 class=”page-color_subTitle”>Μετά την παραίτηση των επιμελητών παθολόγων

Τον κώδωνα του κινδύνου να κλείσει το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, εντός δεκαπέντε ημερών, σε περίπτωση που γίνει αποδεκτή η παραίτηση των δέκα επιμελητών παθολόγων ιατρών, κρούει από τις Σέρρες ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών ιατρών Ελλάδας Δημήτρης Βαρνάβας. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που έδωσε στα ΜΜΕ ο κ.Βαρνάβας , έκανε έκκληση στους Σερραίους πολίτες αλλά και τους πολιτικούς φορείς του τόπου να κινητοποιηθούν άμεσα, για την αποτροπή της εξέλιξης της παραίτησης των ειδικών ιατρών που θα σημάνει όπως ανέφερε « το λουκέτο του Γενικού Νοσοκομείου των Σερρών».

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, από τη μεριά τους αδιάλλακτοι εμφανίζονταν οι παραιτηθέντες ιατροί αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους, μεταξύ των οποίων είναι, η επαναφορά της ισχύς της πληρωμής των εφημεριών ως είχε μέχρι και τις 31.12.2011, η αύξηση των κονδυλίων για τις εφημερίες, η παύση του ισχύον πλαφόν για τις επιπρόσθετες εφημερίες, καθώς και η άμεση πρόσληψη ειδικών ιατρών ακόμη και θέσεις επικουρικών.

Από τα πυρά του κ. Βαρνάβα δεν ξέφυγε, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σερρών, ούτε το υπουργείο Υγείας και η κυβερνητική πολιτική που ασκείται για την «αποδυνάμωση» όπως τη χαρακτήρισε του ΕΣΥ.

Την ίδια ώρα η κατάσταση που επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο των Σερρών θεωρείται πλέον επικίνδυνη για τους 200.000 Σερραίους, λόγω της έλλειψης των ειδικευομένων ιατρών, αλλά και της εξουθένωσης των ειδικών ιατρών που παραμένουν συνεχή ημερόνυχτα στο νοσοκομείο προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών που σχηματίζουν πλέον «ουρές» για να εξυπηρετηθούν.