Αθώοι όλοι για τον θάνατο της Στέλλας Ακουμιανάκη στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου

P
Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων έκρινε αθώους τους δύο γιατρούς που κάθισαν στο εδώλιο για την υπόθεση θανάτου της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη το Μεγάλο Σάββατο του 2011 στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.


Η 16χρονη κοπέλα είχε διακομιστεί στις 23 Απριλίου του 2011 στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου σε κατάσταση μέθης, λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ. Τέσσερις ώρες μετά, η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε και, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, έφυγε από τη ζωή.


Οι δύο γιατροί αντιμετώπιζαν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια διά παραλείψεως.


Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε και ένας 29χρονος από το Ρέθυμνο κατηγορούμενος για άμεση συνέργεια σε βιασμό, που κρίθηκε και αυτός αθώος.


Ο εισαγγελέας είχε προτείνει την απαλλαγή των δύο γιατρών αλλά την ενοχή του 29χρονου.


Είχε μάλιστα διαχωρίσει τους δύο κατηγορούμενους γιατρούς, υποστηρίζοντας πως έχει πειστεί ότι ο πρώτος δεν είχε καμία ανάμειξη με το περιστατικό, ενώ για τον δεύτερο είπε πως δεν διαπίστωσε παραλείψεις και κάλεσε το Δικαστήριο, εάν αποφασίσει να τον καταδικάσει, να εντοπίσει τις συγκεκριμένες ενέργειές του που οδήγησαν στον θάνατο.


Πρωτόδικα οι δύο γιατροί είχαν κριθεί ένοχοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια διά παραλείψεως και είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση 30 μηνών με αναστολή.


Στην ίδια δίκη, ένοχος για θανατηφόρο έκθεση ανηλίκου αλλά και για βιασμό, με τη νομική έννοια, είχε κριθεί ο 29χρονος και εξέτισε την ποινή του παρέχοντας κοινωνική εργασία.


Μετά την ανακοίνωση της απόφασης προκλήθηκε ένταση στο δικαστήριο από τις αντιδράσεις της μητέρας και μελών της οικογένειας της 16χρονης.

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ