Αθωώθηκαν οι τρεις συνδικαλιστές του νοσοκομείου της Σάμου (New).

P class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Αθωώθηκαν οι τρεις συνδικαλιστές του νοσοκομείου της Σάμου, οι οποίοι δικάστηκαν επειδή παρεμπόδισαν αιμοδοσία «μόνο για Έλληνες» που επιχείρησε να διοργανώσει προ διετίας η Χρυσή Αυγή.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Κατά την πολύωρη ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκε ότι όχι μόνο δεν έγινε παρεμπόδιση αιμοδοσίας αλλά ότι ζητήθηκε από τον επικεφαλής της ομάδας των χρυσαυγιτών να δώσουν αίμα για μία αλλοδαπή γυναίκα η οποία αιμορραγούσε και είχε άμεση ανάγκη από αίμα και εκείνος το αρνήθηκε επιδεικτικά.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Στο τέλος και ενώ όλοι οι μάρτυρες κατηγορίας της κατηγορούσας αρχής και της υπηρεσίας είπαν ότι δεν έγινε καμία παρεμπόδιση, απέμεινε μόνο ο επικεφαλής των χρυσαυγιτών να υποστηρίζει ότι τον εμπόδισαν με «λεκτικό τρόπο» να δώσει αίμα η ομάδα του.


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>Νωρίτερα, παράλληλα με τη διεξαγωγή της δίκης έγινε και συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συνδικαλιστές, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου και συμμετείχαν το Εργατικό Κέντρο Σάμου και το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ. Η δίκη τους είχε ξεκινήσει την Πέμπτη 15 Οκτώβρη, οπότε και πάλι είχε γίνει συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το δικαστήριο


class=MsoNormal style=”MARGIN: 0cm 0cm 4pt”>