Αθωότητα, αφέλεια ή δουλικότητα έναντι της Διοίκησης

p style=”margin: 0cm 0cm 3pt”>Την προηγούμενη Κυριακή εφημέρευε το ΑΧΕΠΑ και δεκάδες γιατροί κατέλαβαν το γραφείο του Διοικητή κ. Βέργουλα.  Ήταν η τρίτη κατάληψη μέσα σε μία εβδομάδα. Ο ακριβοπληρωμένος Διοικητής που αφήνει απλήρωτους τους γιατρούς και ακάλυπτες τις εφημερίες κάλεσε την αστυνομία, τάχα για να τον «προφυλάξει» από τους συναδέλφους του, οι οποίοι το μόνο που έκαναν ήταν να ζητούν εξηγήσεις γιατί είναι απλήρωτοι και γιατί εργάζονται εξοντωτικά και μάλιστα υπό τις απειλές και εκβιασμούς που εκτοξεύει διαρκώς εναντίον τους ο κ. Βέργουλας.

Η αστυνομία όντως ήρθε και παρέμεινε διακριτικά στο χώρο της συγκέντρωσης μέχρι τέλους, χωρίς να προχωρήσει σε καμιά επέμβαση διότι προφανώς δεν συνέβαινε τίποτα το αξιόποινο. Ήρθαν και τα τηλεοπτικά μέσα στα οποία ο κ. Βέργουλας δήλωσε ότι οι γιατροί άσκησαν πάνω του σωματική και ψυχολογική βία, προκαλώντας θυμηδία στους συγκεντρωμένους και τους δημοσιογράφους, διότι δεν υπήρχε κανένα ίχνος βίας πάνω του ούτε στο χώρο του γραφείου του, πράγμα  εξάλλου που φαίνεται καθαρά και στο βίντεο που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά μέσα.

Την επομένη ο κ. Βέργουλας δήλωσε πως έχει καταθέσει μήνυση εναντίον συγκεκριμένων συνδικαλιστών για άσκηση σωματικής βίας εναντίον του. Ανάμεσα στους μηνυμένους βρίσκεται και ο υπογράφων.

Ατυχώς ο κ. Βέργουλας δεν διαθέτει κανένα μάρτυρα για να επιβεβαιώσει αυτό τον απίθανο ισχυρισμό του. Απεναντίας όλοι οι συγκεντρωμένοι γιατροί, η βουλευτής που παρευρέθηκε, οι δημοσιογράφοι και οι αστυνομικοί μπορούν να βεβαιώσουν στο δικαστήριο ότι κανένας δεν πλησίασε τον Διοικητή και πολύ περισσότερο κανένας δεν βιαιοπράγησε εναντίον του.

Ξεκίνησε λοιπόν ο κ. Βέργουλας την «κατασκευή» μαρτύρων, κινητοποιώντας την αφρόκρεμα του ΑΧΕΠΑ, δηλαδή τους καθηγητές ιατρικής που κατέχουν θέσεις Διευθυντών σε Κλινικές και εργαστήρια. Περιέφερε ένα κείμενο το οποίο οι καθηγητές υπέγραψαν, καταδικάζοντας τη σωματική και ψυχική βία που οι συνδικαλιστές άσκησαν στο Διοικητή τους!

Είναι εκπληκτικό!

Άνθρωποι θετικής πανεπιστημιακής παιδείας που διδάσκουν φοιτητές επικαλούμενοι διαρκώς αποδείξεις και αποδεικτικό υλικό παρέλειψαν υπογράφοντας να βάλουν έναν αστερίσκο και να υποσημειώσουν ότι όσα δηλώνουν ενυπογράφως δεν προέρχονται από δική τους γνώση και αντίληψη, ούτε από ιατροδικαστική βεβαίωση, αλλά από όσα ο ίδιος ο θιγόμενος Διοικητής τους δήλωσε προφορικά και ανεπίσημα.

Επειδή είναι βέβαιο ότι ο κ. Βέργουλας θα οδηγήσει το θέμα στα δικαστήρια εμείς δηλώνουμε από τώρα πως θα ζητήσουμε να κλητευθούν ως μάρτυρες όλοι οι καθηγητές που υπέγραψαν το κείμενο και θα ζητήσουμε να δηλώσουν στους δικαστές την πηγή των πληροφοριών τους. Επειδή κανείς εξ αυτών δεν θα μπορεί να αποδείξει όσα αναληθή και συκοφαντικά υπέγραψε, ο δικηγόρος μας θα ζητήσει την ίδια στιγμή την κράτησή τους για σύμπραξη σε ψευδή καταμήνυση και ψευδορκία.

Παράλληλα θα απευθύνουμε επιστολή στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, στις Ελληνικές καθώς και στις Ευρωπαϊκές Ιατρικές Οργανώσεις, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, τις συνθήκες εργασίας και τους εκβιασμούς που ασκούνται στους γιατρούς, επισυνάπτοντας και το κείμενο που υπέγραψαν ελαφρά τη καρδία οι πανεπιστημιακοί μας ταγοί.

Να δούμε τότε τι θα επικαλεστούν: αθωότητα, αφέλεια ή δουλικότητα έναντι της Διοίκησης…

 

Δημήτρης Βαρνάβας