Αττικα

Είναι γνωστές οι πρόσφατες αντιδράσεις για τις χαριστικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων στην Υγεία, όπως ο διπλασιασμός νοσηλίου για κλίνη ΜΕΘ και τα 30 εκατ. ευρώ του ΕΟΠΥΥ για τα τεστ διάγνωσης. Όμως έχει περάσει στα «ψιλά» η κυβερνητική επιλογή αξιοποίησης, με αφορμή (ή πρόσχημα) τον κορωνοϊό, ενός ιδιωτικού κέντρου αποκατάστασης και αποθεραπείας.

Πρόκειται για το «Attica Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας» στη Μαγούλα Αττικής, του ομίλου Παπαστεργίου, το οποίο, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η διοίκησή του, αλλά και η κυβέρνηση  δια στόματος του ίδιου του κ. Μητσοτάκη,  έχει ήδη ξεκινήσει να λειτουργεί ως κέντρο αναφοράς για τον κορωνοϊό και «την επόμενη εβδομάδα θα υποδεχθεί τους πρώτους ασθενείς».

Και πού είναι το κακό θα πείτε; Διαβάστε τη συνέχεια και θα καταλάβετε.

Με απόφαση της 2ης ΥΠΕ διορίστηκαν 14 Επικουρικοί Νοσηλευτές στο Θριάσιο. Οι συγκεκριμένοι νοσηλευτές θα εκπαιδευτούν μεν στο Θριάσιο, όμως αμέσως μετά θα μετακινηθούν στο «Αttica», για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για τη Νοσηλεία περιστατικών κορωνοϊού, όσο διαρκεί η σύμβαση του Κέντρου με το Υπουργείο Υγείας. Ταυτόχρονα η ΜΑΦ του Θριασίου ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΗ, προς όφελος των ιδιωτών…

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Ε.Σ.Υ που Επικουρικό Προσωπικό μετακινείται από  Δημόσια Δομή για να εργαστεί σε μια Ιδιωτική Δομή Υγείας.

Ακόμα και τώρα, στις κρίσιμες ώρες της Πανδημίας, η κυβέρνηση όπου μπορεί, στα κρυφά ή και στα φανερά,  συνεχίζει σταθερά στην υλοποίηση του Προγράμματος των Συμπράξεων με τον Ιδιωτικό Τομέα, όπως έκανε και μέσα στη κρίση με τη μετατροπή του Νοσοκομείου Κομοτηνής σε ΝΠΙΔ.

Ο λύκος κι αν εγέρασε..