Αττικόν: Ματαιώθηκε η επίσκεψη Μητσοτάκη και Φον ντερ Λάιεν – Κινητοποιήθηκαν οι εργαζόμενοι

Η χτεσινή (7/4) κινητοποίηση του σωματείου εργαζομένων στο «Αττικόν», στην οποία, πέρα από σωματεία υγειονομικών υπαλλήλων συμμετείχαν και φορείς της περιοχής, συνέπεσε με τη ματαίωση της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν στο εν λόγω νοσοκομείο. Ήταν προγραμματισμένη για σήμερα. Η κυβέρνηση δεν εξήγησε αν η ματαίωση της επίσκεψης έγινε λόγω του προφανούς.

Το αρχικό πλάνο αφορούσε την επίσκεψη πολυμελούς ομάδας στο πλαίσιο της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας, με στελέχη του υπουργείου Υγείας να συνοδεύουν τον πρωθυπουργό και την πρόεδρο της Κομισιόν στο νοσοκομείο, και πιο ειδικά την ψυχιατρική κλινική.

Σήμερα Δευτέρα 8 Απριλίου, με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία, σωματεία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία συντονίζουντις κινητοποιήσεις τους και διαδηλώνουν σε πολλά νοσοκομεία της χώρας.

Δράσεις προγραμματίζονται στα νοσοκομεία όλης της Αττικής, δίνοντας συνέχεια στις μεγάλες κινητοποιήσεις ενάντια στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία και υλοποιώντας την απόφαση 14 σωματείων νοσοκομείων της Αττικής για κινητοποιήσεις. Ανάμεσά στα νοσοκομεία που αναμένεται να υπάρξουν κινητοποιήσεις είναι τα Ευαγγελισμός, Θριάσιο, Μεταξά.

Την Δευτέρα, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των υγειονομικών και φορείς Ατόμων με Αναπηρία θα προχωρήσουν σε κινητοποίηση στις 17:30 στο υπουργείο Υγείας.