Αβραμόπουλος: Προχωρά το νοικοκύρεμα στα οικονομικά των νοσοκομείων

ΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΤΟΥ πως η κυβέρνηση προχωρά στην «αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και σε νοικοκύρεμα των οικονομικών των νοσοκομείων», εξέφρασε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, από το βήμα εκδήλωσης που διοργάνωσε ο ροταριανός όμιλος της πόλης.

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός, οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στον τομέα της υγείας αναμένεται να εξοικονομήσουν 500 εκατ. ευρώ, που θα επιστραφούν στην υγεία, με νέες προσλήψεις και με ενίσχυση των υποδομών.

«Βρήκαμε ένα τοπίο κατακερματισμένο, άναρχο, αμαρτωλό και τολμάμε. Αδιαφάνεια, διαφθορά, χαρακτηριστικά, που κυριαρχούσαν στον ευρύτερο χώρο της υγείας, τελειώνουν», σημείωσε και πρόσθεσε πως με το νέο νόμο για τις προμήθειες των νοσοκομείων «τελειώνει μια κατάσταση που δεν μας τιμούσε».

Επιπλέον, αναφέρθηκε στα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για την πρωτοβάθμια υγεία, όπως η επαναφορά του οικογενειακού γιατρού και η θέσπιση ηλεκτρονικής κάρτας ασθενή, ενώ απηύθυνε κάλεσμα σε πολίτες και φορείς να συμμετάσχουν στις καμπάνιες για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, ιδιαίτερα της παιδικής, και την καταπολέμηση του καπνίσματος. Για τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός τόνισε ότι προχωρούν οι διαδικασίες για την δημιουργία των δύο νέων νοσοκομείων, του Παιδιατρικού και Ογκολογικού.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη συμπρωτεύουσα, ο κ. Αβραμόπουλος επισκέφθηκε χθες το υπό ανέγερση Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί προς χρήση τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου του Ευόσμου είναι το πρώτο εκ των τεσσάρων που θα λειτουργήσει στη Θεσσαλονίκη, από τα τέσσερα συνολικά που έχουν σχεδιαστεί για την ευρύτερη περιοχή, ενώ, όπως ανακοινώθηκε, ήδη εγκρίθηκε και ο Οργανισμός του, κάτι που σημαίνει πως η λειτουργία του θα συνοδευτεί και με την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού.