ΑΥΤΟ-ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τον αποκαλούν αόρατο, ύπουλο, πονηρό. Και νομίζουν οι κυβερνώντες πως έτσι θα ξορκίσουν τον κορονοϊό και θα καταλαγιάσει η πανδημία.

Όμως η πανδημία φουντώνει και η κυβέρνηση έχει περιέλθει σε πανικό, προσπαθώντας να κατασβέσει την οργή της κοινωνίας με τα βοσκοτόπια του Καλογρίτσα και την προανακριτική σε βάρος του Παππά.

Ούτε οι ανθρωπομορφικοί προσδιορισμοί του ιού, ούτε τα προπετάσματα καπνού μπορούν ν΄ αλλάξουν το θυμικό ασθενών που νοσηλεύονται στη μοναξιά, ανθρώπων που αγωνιούν για συγγενείς που βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, γιατρών που βρίσκονται στα όρια εξουθένωσης.

Για την αντιμετώπιση της πανδημίας χρειάζονται μέτρα επιστημονικά τεκμηριωμένα και όχι πολιτικά φούμαρα που προαποφασίζονται στο Μαξίμου και αποστέλλονται στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων να τα καλλωπίσει, ώστε να τα παρουσιάσει στο κοινό η κ. Παπαευαγγέλου με τον γνωστό εύγλωττο και ορθόφωνο τρόπο της.

Έσχατο μέτρο τα self-tests, τα οποία θα προκαλέσουν περισσότερα προβλήματα, απ΄ όσα υποτίθεται πως ανέλαβαν να λύσουν. Με τη στήριξη των ελεγχόμενων μέσων ενημέρωσης προσπαθούν να πείσουν ότι δεν χρειάζεται ούτε επίταξη όλων των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, ούτε μαζικά και στοχευμένα τεστ από συνεργεία του ΕΟΔΥ, αλλά μόνο αυτό-εξέταση των πολιτών, η οποία θα οδηγεί σε αυτό-νοσηλεία και αυτό-θεραπεία.

Αν πιστεύουν πως όλα αυτά θα αποδώσουν τότε πρόκειται για αποθέωση της αυτό-ικανοποίησης..