Μπάχαλο η πρώτη ημέρα στο ΠΕΔΥ! Όλα τα παρατράγουδα

p style=”margin: 0cm 0cm 0pt”>Μονάδες υγείας χωρίς γιατρούς και διευθυντές να ψάχνουν να βρούν τα κλειδιά είναι μερικά από τα παρατράγουδα που σημειώνονται από το πρωί, πρώτη ημέρα λειτουργίας του ΠΕΔΥ-ου.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στις Μονάδες υγείας που άνοιξαν τις πόρτες τους σήμερα το πρωί, μετά από ενάμιση μήνα περίπου, είναι η έλλειψη οργάνωσης με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν όσοι ασφαλισμένοι έσπευσαν έξω από τα πολυιατρεία.

Οι αρμόδιοι περιφερειάρχες υγείας δεν είχαν οργανώσει τίποτα με συνέπεια οι επικεφαλείς  των Μονάδων να μην γνωρίζουν ούτε καν  τον αριθμό των γιατρών και των εργαζομένων που θα προσέρχονταν να αναλάβουν καθήκοντα.  

Ενδεικτικό της κωλυσιεργείας και του μπάχαλου που επικρατούσε ήταν το γεγονός ότι αρκετοί επικεφαλείς των Μονάδων δεν είχαν τα κλειδιά για να ανοίξουν τα ιατρεία. 

Έτσι περίμεναν καρτερικά να τους τα φέρουν, ώστε να ξεκλειδώσουν τις Μονάδες, για να μπεί μέσα το προσωπικό. Σε κάποιες περιπτώσεις, όπως στην περιοχή των Αμπελοκήπων η διευθύντρια κλειδώθηκε μέσα.

Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι είχε καταγραφθεί ο εξοπλισμός αλλά και τα εργαστήρια φαίνεται ότι το ΠΕΔΥ θα αργήσει να ανοίξει τις πόρτες του.

Να σημειωθεί ότι με βάση τους σχεδιασμούς τα πολυϊατρεία θα είναι ανοικτά σε αυτή τη φάση από τις 7 το πρωί έως τις 19:00 το απόγευμα ενώ για την 24ωρη λειτουργία τους φαίνεται ότι θα περάσει πολύς καιρός ακόμη…

Δείτε το βίντεο