Μπαίνουν στο ΕΣΥ τα στρατιωτικά νοσοκομεία

Την ένταξη των στρατιωτικών νοσοκομείων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Ευ. Βενιζέλος στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνει για ενίσχυση του κοινωνικού προφίλ των Ενόπλων Δυνάμεων. Αν και λεπτομέρειες για το τι ακριβώς προτίθεται να ανακοινώσει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας δεν έχουν γίνει γνωστές, φαίνεται ότι ο κ. Βενιζέλος έχει βρει τον τρόπο να ενταχθούν κλίνες από στρατιωτικά νοσοκομεία στο ΕΣΥ. Η πρόθεση του κ. Βενιζέλου να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση είχε καταστεί σαφής από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων του. Ηδη από τις 4 Ιανουαρίου του 2010, σε επίσκεψή του στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ο κ. Βενιζέλος είχε ανακοινώσει ότι τα νοσοκομεία αυτά θα ανοίξουν και σε ασφαλισμένους άλλων Ταμείων, ώστε να μην παραμένουν ανενεργές νοσοκομειακές κλίνες και υλικοτεχνικές υποδομές.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας είχε εκφράσει τη δυσφορία του και για τις παράλληλες δραστηριότητες που ασκούσαν πολλοί στρατιωτικοί γιατροί. Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας είχε επίσης ζητήσει τη συνδρομή του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να εντοπίσει τις «υπόγειες» διαδρομές μεταξύ στρατιωτικών ιατρών που την ίδια στιγμή είναι διευθυντές σε κλινικές ιδιωτικών νοσοκομείων.

Η πρόθεση του υπουργού Εθνικής Αμυνας να προχωρήσει στην ενσωμάτωση κλινών από τα στρατιωτικά νοσοκομεία στο ΕΣΥ, αλλά και να εξορθολογήσει το σημερινό σύστημα απασχόλησης των στρατιωτικών ιατρών είχε πάντως συναντήσει τη σφοδρή αντίδραση πολλών εξ αυτών.