Μπαράζ από επισχέσεις εργασίας γιατρών ΕΣΥ

Γενικεύονται οι επισχέσεις εργασίας των γιατρών στα νοσοκομεία όλης της χώρας.

Σχεδόν το σύνολο των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Αττικής εξυπηρετούν μόνο τα επείγοντα περιστατικά. Στη Θεσσαλονίκη, εφημέρευσε προχθές το ένα από τα δύο νοσοκομεία που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα εφημέρευσης.

Στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών κλείνει από σήμερα η μονάδα εντατικής θεραπείας. Με σχετικό έγγραφο, ο διοικητής του νοσοκομείου ενημερώνει τους διευθυντές των κλινικών ότι αναστέλλεται από τις 22 Μαρτίου η λειτουργία της μονάδας, μέχρι να διοριστεί νέος επιμελητής γιατρός.

Ο προεδρεύων της ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), κ. Δημήτρης Βαρνάβας, ανακοίνωσε ότι όλα τα νοσοκομεία της χώρας μπαίνουν από σήμερα σε επίσχεση εργασίας με απόφαση που έλαβε το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ.

Αυτό σημαίνει ότι θα εξυπηρετούνται μόνον επείγοντα περιστατικά σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, ενώ τακτικά ραντεβού και προγραμματισμένα χειρουργεία θα αναβληθούν.

Η διοίκηση της ΟΕΝΓΕ απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, ζητώντας συνάντηση, ενώ ανάλογη επιστολή απέστειλε και στους αρχηγούς των κομμάτων.

Η γενική συνέλευση των γιατρών του νοσοκομείου «Ερυθρός» ενέκρινε κείμενο διαμαρτυρίας, στο οποίο αναφέρεται ότι ο μισθός του ειδικευόμενου γιατρού είναι 700 ευρώ και η ωριαία αποζημίωση της εφημερίας, από 5 ευρώ που είναι σήμερα, θα μειωθεί σημαντικά, λόγω των νέων φορολογικών μέτρων.