Μπουτάρης

Η επίθεση στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη στη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης για τη γενοκτονία των Ποντίων είναι έκφραση της μισαλλοδοξίας, της φασιστικής αγριότητας και της νοοτροπίας που έχει ως στόχο να τρομοκρατήσει όσους υποστηρίζουν τη Διαφορετικότητα, την Ελευθερία και τη Δημοκρατία.


Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης είναι μόνιμος στόχος των ακραίων κύκλων για την ατζέντα του που θίγει τον σκληρό πυρήνα του συντηρητισμού της πόλης, της πόλης που έγινε θέατρο άγριων πολιτικών δολοφονιών, όπως αυτής του Γρηγόρη Λαμπράκη.


Ο Γιάννης Μπουτάρης ενοχλεί τους αντισημίτες για την ανάδειξη της μνήμης των Εβραίων της Θεσσαλονίκης, τους εθνικιστές για τη στάση του προς την Τουρκία, τους ομοφοβικούς για τη φιλοξενία του Gay Pride και τους “μακεδονομάχους” που εκτοξεύουν ακατάσχετο υβρεολόγιο εναντίον του.


Η ευθύνη όσων έμειναν απαθείς, παρακολουθώντας τον ξυλοδαρμό του δημάρχου, είναι μεγάλη παρά τις εκ των υστέρων δηλώσεις καταδίκης που εξέδωσαν.


Κυρίως όμως είναι τεράστια η ευθύνη όσων κρύβονται πίσω από τον ακροδεξιό όχλο και προσδοκούν πολιτικά οφέλη από την καλλιέργεια του μίσους.