Βομβάη, Σάο Πάολο, Χαράρε..

Mια ζωή στη Βομβάη έχει τόση σημασία όση και μία στις Βρυξέλλες;

-Μια ζωή στο Σάο Πάολο έχει τόση σημασία όση και μια ζωή στη Γενεύη;

-Μια ζωή στη Χαράρε έχει τόση σημασία όση και στην Ουάσιγκτον;.

Πρόκειται για ερωτήματα της Αγιοάντε Αλακίγια, συν-διευθύνουσας στην επιτροπή της Αφρικανικής Ένωσης για την εισαγωγή και διανομή εμβολίων. Απάντηση έδωσε ο Τέντρος Γκεμπρεγέσους, επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), λέγοντας πως «ο πλανήτης βρίσκεται σε απαρτχάιντ εμβολιασμού».

Τα κράτη με τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού είναι σήμερα το Μπουρούντι, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, η Αϊτή, το Νότιο Σουδάν, το Τσαντ και η Υεμένη.  Είναι μεταξύ των φτωχότερων κρατών του κόσμου, εξαρτημένα από την ξένη βοήθεια, αφού ουσιαστικά οι πολυεθνικές καταληστεύουν τους πόρους, που τους αποκτούν σε εξευτελιστικές τιμές. Με εμβολιασμένο μόλις το 0,04% του πληθυσμού του Μπουρούντι των 12 εκατομμυρίων ανθρώπων ως τις 15 Δεκεμβρίου του 2021, και με το δεδομένο σήμερα ρυθμό εμβολιασμού, η χώρα θα κατορθώσει το 70% εμβολιασμού το Γενάρη του 2111 [σε 90 χρόνια]!

Ταυτόχρονα αυτές οι κοινωνίες αποτελούν εκκολαπτήρια νόσων, στις οποίες οι «πολιτισμένες» κοινωνίες δίνουν ανερυθρίαστα ονόματα από τη χώρα προέλευσης, όπως η παραλλαγή Όμικρον, η οποία στην έναρξή της είχε ονομαστεί ως παραλλαγή Μποτσουάνα.

Συνεπώς, εάν δεν αρθούν οι πατέντες φαρμάκων και εμβολίων, ώστε να μπορέσουν οι φτωχές χώρες να καλύψουν τους κατοίκους τους σε υψηλά ποσοστά, τότε όλες οι υπόλοιπες χώρες θα βρίσκονται σε μια κούρσα διαρκών εμβολιασμών, αλλά και κύματος αρνητών της επιστήμης..