Ανιστόρητος και ολίγιστος..

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζει μια ιδιότυπη δυσκολία όταν αναγκάζεται να περιγράψει ιστορικά γεγονότα. Όλη του η έγνοια εστιάζεται στο να επιλέξει λέξεις ουδέτερες, ξεπλυμένες από ιστορική μνήμη και ξεβαμμένες από πολιτικό περιέχομενο.

Το τρίκυκλο | Η Εφημερίδα των Συντακτών
Το τρίκυκλο του Γκοτζαμάνη

Στη δήλωσή του για τον θάνατο του Χρήστου Σαρτζετάκη ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να δηλώσει ότι ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας ως ανακριτής «ταυτίστηκε με την καταγγελία των εξωθεσμικών μηχανισμών στην υπόθεση Λαμπράκη». Το παρακράτος της δεξιάς, που δολοφόνησε τον Λαμπράκη και οδήγησε σε αυτοεξορία τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, βαφτίστηκε «εξωθεσμικός μηχανισμός»!

Και δεν είναι το μόνο. Επισκεπτόμενος το Άουσβιτς, τον Ιανουάριο του 2020, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αδυνατούσε να πει ότι απελευθερώθηκε από τον Κόκκινο Στρατό και άφησε ενεούς τους πάντες λέγοντας ότι απελευθερώθηκε από τον «Ερυθρό Στρατό». Πάλι καλά που δεν είπε πως απελευθερώθηκε από τον Ερυθρό Σταυρό!

Ένα χρόνο αργότερα, στις 6 Ιανουαρίου 2022, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να πάει στον Άη Στράτη, και για μια ακόμα φορά πρόσβαλε την ιστορική μνήμη, κάνοντας λόγο για «ένα τοπόσημο διχασμού και δοκιμασίας», μη τολμώντας να αναφερθεί σε τόπο εξορίας και βασανιστηρίων.

Ανιστόρητος και ολίγιστος..