Κρίμα τα μεταπτυχιακά..

Ο Θάνος Πλεύρης ανάρτησε χτες στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας μακροσκελές Δελτίο Τύπου για να διευκρινίσει εάν ισχύει ή όχι η καταγγελία του Ανδρέα Ξανθού ότι αίρεται η μονιμότητα των γιατρών ΕΣΥ.

Το συμπέρασμα που προέκυπτε μέσα από δεκάδες δικολαβίστικα επιχειρήματα ήταν πως η μονιμότητα αίρεται. Και τούτο προέκυπτε αβίαστα από την παντελή έλλειψη παραπομπής στο νόμο 3754/2009, ο οποίος κύρωσε την κλαδική συμφωνία και εξασφάλισε πως η μονιμοποίηση των γιατρών ΕΣΥ γίνεται με ατομική αξιολόγηση και όχι με ανοιχτή προκήρυξη.

Προφανώς το δικολαβίστικο κείμενο προέκυψε διά χειρός Πλεύρη, ο οποίος εκτός από σπουδές στη νομική διαθέτει και μεταπτυχιακό στη Χαϊδελβέργη σε θέματα υγείας.

Σήμερα η Μίνα Γκάγκα αναγκάστηκε να εκδώσει επείγουσα εγκύκλιο, ώστε να διευκρινίσει πως συνεχίζουν να ισχύουν οι διατάξεις του 3754/2009 και δεν αλλάζει τίποτα στις διαδικασίες μονιμοποίησης των γιατρών.

Προφανώς ο Θάνος Πλεύρης δεν ήθελε να ρίξει τα μούτρα του για να επανορθώσει όσα έγραψε και έκαναν ακόμη και πρωτοετή νομικής να χασκογελάει.

Κρίμα τα μεταπτυχιακά..