ΣΥΡΙΖΑ: Η υγεία μία από τις πέντε προτεραιότητές του

Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρώτο στη σειρά συνεδρίων των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Θα επακολουθήσουν το επόμενο διάστημα τα συνέδρια της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και του ΜΕΡΑ25.

Αποκτά λοιπόν κομβική σημασία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, στην αξιολόγηση των πέντε βασικότερων προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας, δίνει στον προγραμματικό του λόγο υψηλή προτεραιότητα στο ζήτημα της υγείας.

Παραθέτουμε αυτούσια την αναφορά από την εναρκτήρια ομιλία του Αλέξη Τσίπρα:

Το νέο ΕΣΥ αποτελεί εμβληματική μας δέσμευση αλλά και υποχρέωση μετά τη δραματική εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

Δεσμευόμαστε να  πολλαπλασιάσουμε τις δομές πρωτοβάθμιας υγείας από τις 127 που λειτουργούν σήμερα στις 380 σε όλη τη χώρα.

Να εδραιώσουμε το θεσμό του οικογενειακού γιατρού.

Να δημιουργήσουμε δίκτυο ολοκληρωμένης ψηφιακής παρακολούθησης  και κατ’ οίκον φροντίδας.

Να προχωρήσουμε σε μαζικές προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, ξεκινώντας από αυτούς που έδωσαν τη μάχη της πανδημία στη πρώτη γραμμή.

Να αναμορφώσουμε το μισθολόγιο με μισθό πρωτοδιοριζόμενου γιατρού τα 2.000 ευρώ, ώστε να δημιουργηθούν κίνητρα ένταξης στο ΕΣΥ.

Να εξαλείψουμε την ανάγκη της αποκλειστικής νοσοκόμας, με προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού.

Να εντάξουμε το υγειονομικό προσωπικό στα βαρέα και ανθυγιεινά  

Να δημιουργήσουμε ένα νέο χάρτη Δημόσιας Υγείας και ένα ΕΣΥ που θα αντιμετωπίζει κάθε ασθενή σύμφωνα με τις ανάγκες του και όχι ανάλογα με το πορτοφόλι του”.

Θα περιμένουμε τις τοποθετήσεις και των άλλων κοινοβουλευτικών κομμάτων, αν και την τοποθέτηση της ΝΔ την έχουμε ήδη μπροστά μας με το ισοπεδωτικό σχέδιο νόμου για την ΠΦΥ και τον ΕΟΠΥΥ, το οποίο έχει εισάγει προς διαβούλευση ο κ. Πλεύρης.