ΣΔΙΤ και στο ΕΚΑΒ;

Νομικός, έμπειρος περί τις διαδικασίες του Δημοσίου, ισχυρίζεται πως εαν στα «Λαμβάνοντας υπόψιν» μιας υπηρεσιακής απόφασης δεις περισσότερες από 5 παραπομπές πρέπει να υποπτευθείς πως ο συντάκτης της κάτι προσπαθεί να συγκαλύψει.

Σύμπτωση;

Η απόφαση του Διοικητή της 1ης ΥΠΕ κ. Στάθη, με την οποία αναθέτει διακομιδές ασθενών με ιδιωτικά ασθενοφόρα (κλικ εδώ), έχει 19 παραπομπές σε νόμους, αποφάσεις και προσφορές, προκειμένου να ξεφουρνίσει έναν τιμοκατάλογο, στον οποίο το κόστος ανέχεται έως και 90 € ανά διακομιδή!

Στα «Λαμβάνοντας υπόψιν» λείπει μόνον ένα: η σκοπιμότητα να ανατεθεί το έργο σε ιδιωτική εταιρεία, εν προκειμένω στην EUROP ASSISTANCE, ενώ πρόκειται για έργο που υποχρεούται να διεκπεραιώνει το ΕΚΑΒ.

Η απάντηση είναι προφανής: έτσι θα γίνει μια μικρή Σύμπραξη με τον Ιδιωτικό Τομέα (τουτέστιν ΣΔΙΤ) και προϊόντος του χρόνου το ΕΚΑΒ θα εξαφανιστεί, δίνοντας τη θέση του σε ορισμένες ιδιωτικές εταιρείες ασθενοφόρων. Κι ενώ τώρα η ανάθεση έγινε με προσφορές, σε λίγο θα γίνει με απευθείας ανάθεση σε έναν ημέτερο, όπως συνέβη με εκατοντάδες παρόμοιες περιπτώσεις κατά τη διακυβέρνηση της ΝΔ, αναθέσεις που κοστολογούνται στα 6 δις ευρώ.

Το παράδοξο είναι πως μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση από τα σωματεία του ΕΚΑΒ, ούτε από πλευράς ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμπτωση;