Οι έλληνες εφοπλιστές και το πετρέλαιο του Πούτιν

Παριστάνουν τους αταλάντευτους υπερασπιστές της Ουκρανίας και είναι έτοιμοι να ρίξουν στην πυρά ως πράκτορα του Πούτιν οποιονδήποτε προβάλλει αντιρρήσεις για τη σκοπιμότητα αποστολής οπλισμού από τη χώρα μας προς τις εμπόλεμες περιοχές.

Όταν όμως πρόκειται για τους αγαπημένους εφοπλιστές τα πράγματα αλλάζουν εκ θεμελίων. Πρόκειται βεβαίως για τους ίδιους εφοπλιστές που διαθέτουν τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης, στα οποία στηρίζονται η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την επικοινωνιακή τους προβολή και την αμαύρωση των πολιτικών τους αντιπάλων.

Στην αποκάλυψη ότι η Ρωσία με τη βοήθεια των Ελλήνων εφοπλιστών έχει ουσιαστικά παρακάμψει το εμπάργκο που είχε επιβληθεί στις 8 Απριλίου για τον στόλο της, προχωρά η μεγάλης κυκλοφορίας Γερμανική εφημερίδα Die Welt στην κυριακάτικη έκδοσή της.

«Από την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου φεύγουν καθημερινά από τη Ρωσία, κατ’ εκτίμηση, 4,5 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου, αξίας 509 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία της ναυτικής επιθεώρησης Lloyd’s List. Κατά συνέπεια οι εξαγωγές της Μόσχας παραμένουν στα ίδια επίπεδα, στα οποία κυμαίνονταν πριν από τον πόλεμο. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, αυτό οφείλεται κυρίως στην Ελλάδα. Τη στιγμή που έμποροι, πετρελαϊκές εταιρείες και εφοπλιστές σε Ευρώπη και Αμερική διακόπτουν κάθε επαφή με τον ρωσικό στόλο, οι Έλληνες πλοιοκτήτες επεκτείνουν τις συναλλαγές τους με τη Ρωσία» προσθέτει.

Το πιάσαμε το υπονοούμενο..