Καμιά εργασία δεν είναι ντροπή..

Η CVC Capital Partners με έδρα το Λουξεμβούργο έχει γίνει ένας από τους μεγαλύτερους ξένους επενδυτές στη χώρα μας.

Κατέχει τα περισσότερα από τα μεγάλα ιδιωτικά ελληνικά νοσοκομεία, όπως το Metropolitan, Υγεία, Μητέρα, Ιασώ General, Λητώ, Creta InterClinic, AlfaLab, Y-Logimed, Business Care. Κατέχει επίσης την ελληνική εταιρεία τροφίμων Vivartia και το 49% της εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου Skroutz.gr. Εξαγόρασε επίσης την ελληνική εταιρεία τροφίμων Vivartia και πρόσφατα την Εθνική Ασφαλιστική από την Εθνική Τράπεζα.

Η CVC Capital Partners ετοιμάζεται σύμφωνα με πληροφορίες να μπει στο μεγάλο κόλπο που εκπονεί η κυβέρνηση για τη μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε ασφαλιστική εταιρεία και την είσοδο ιδιωτών στα δημόσια Νοσοκομεία μέσω ΣΔΙΤ.

Κι ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζει το μεγάλο deal ξεπουλήματος έσκασε η είδηση: στα κεντρικά της «CVC» στο Λονδίνο εργάζεται σε επιτελική θέση από τον περασμένο Αύγουστο η κόρη του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη, λίγο μετά την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής και πολλών ιδιωτικών κλινικών.

Καμιά εργασία δεν είναι ντροπή. Είναι όμως μεγάλη ντροπή να ξεπουλούν την περιουσία του δημοσίου και η οικογένεια τους να εκπροσωπεί τα συμφέροντα του αγοραστή..