Τεχνάσματα..

Περιόρισαν την ανακοίνωση των επιδημιολογικών δεδομένων της πανδημίας μία φορά την εβδομάδα.

Παρ’ όλα αυτά πενήντα θάνατοι ημερησίως από covid 19 ήταν πάρα πολλοί και δεν έδεναν με το αφήγημα της θερινής ανεμελιάς.

Έτσι ενεργοποίησαν το δεύτερο σενάριο απόκρυψης, εμπνευστής του οποίου είναι ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης και υιοθέτησε ασμένως ο Θάνος Πλεύρης και ο καθοδηγητής του στο Μαξίμου, Άκης Σκρέτσος. Το σενάριο περιλαμβάνει διαχωρισμό των θανάτων «από και με» κορονοϊό. Ήδη μέτρησαν τις δύο περιπτώσεις και διαπίστωσαν πως με το συγκεκριμένο τρικ μειώνουν στο μισό τους θανάτους που θα ανακοινώνουν εφεξής.

Ουδόλως τους απασχολεί ότι ο ΠΟΥ δεν υιοθετεί τέτοια καταγραφή και επιμένει πως όποιος ασθενής είναι θετικός στον κορονοϊό και καταλήξει δηλώνεται ως θάνατος covid-19, χωρίς αστερίσκους.

Διερωτόμαστε:

Δεν αντιλαμβάνονται οι ανόητοι πως με τον διαχωρισμό που επιχειρούν ενισχύουν το σενάριο των αρνητών του κορονοϊού, που ισχυρίζονται πως οι θάνατοι οφείλονται σε δεκάδες άλλα αίτια, όχι όμως στον (ανύπαρκτο κατ’ αυτούς) κορονοϊό;

Δεν αντιλαμβάνονται πως με τέτοιες αντι-επιστημονικές μεθοδεύσεις, που έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με τον ΠΟΥ, εξαερώνουν τα ελάχιστα εναπομείναντα ψήγματα αξιοπιστίας που διαθέτει πλέον η κυβέρνηση στη διαχείριση της πανδημίας;

Όπως ορθά τονίζει ο Ανδρέας Ξανθός «αυτό που χρειαζόμαστε σήμερα είναι καλύτερη επιδημιολογική επιτήρηση με βάση αξιόπιστα δεδομένα, μέτρα ελέγχου της διασποράς και στήριξη του ΕΣΥ που ήδη πιέζεται και όχι εφησυχασμός και εγκληματικής ανευθυνότητας απραξία. Με «μαγείρεμα» στοιχείων και επικοινωνιακά τεχνάσματα, το μόνο που θα καταφέρει η κυβέρνηση είναι ο «εξευτελισμός της να γίνει τέλειος»! Αν και μετά την υπόθεση των υποκλοπών, δεν φαίνεται να την πολυαπασχολεί».