Μεταθέτουν στην 1η Δεκεμβρίου τις ποινές όσων δεν εγγραφούν σε προσωπικό γιατρό

Αντιλήφθηκαν στο υπουργείο Υγείας πως τυχόν επιβολή ποινών σε όσους δεν εγγραφούν σε προσωπικό γιατρό μέχρι την 1η Οκτωβρίου θ’  αποτελούσε θρυαλλίδα σφοδρών αντιδράσεων, αφού δεν υπάρχουν διαθέσιμοι γιατροί για να εγγραφούν οι πολίτες.

Ποιούντες λοιπόν την ανάγκη φιλοτιμία πρόσθεσαν όλες τις παθολογικές ειδικότητες στο θεσμό του προσωπικού γιατρού και με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου (κλικ εδώ) μετέθεσαν την επιβολή ποινών την 1η Δεκεμβρίου, με σκοπό να μετακινούν διαρκώς την προθεσμία προκειμένου να δείχνουν μεγαλοθυμία απέναντι στους πολίτες.

Η ανακοίνωση είναι άκρως ενδεικτική του αδιεξόδου στο οποίο έχουν περιέλθει:

«Δεδομένης της πολύ μεγάλης συμμετοχής των πολιτών αναστέλλεται η επιβολή αυξημένης συμμετοχής σε όσους δεν εγγράφονται στον προσωπικό γιατρό μέχρι την 01.12.22 όποτε και θα έχουν ενταχθεί όλες οι ειδικότητες στο θεσμό και θα υπάρχει επάρκεια γιατρών».

Πανωλεθρίαμβος!

Βεβαίως η ανάληψη χρεών προσωπικού γιατρού από ειδικότητες, όπως πχ γαστρεντερολόγου, είναι προφανές πως θα προκαλέσει τραγελαφικές καταστάσεις σε περίπτωση που ευωδοθεί, όταν και όποτε αυτός κληθεί να διαγνώσει, με τα μέσα που διαθέτει, έναν ίλιγγο ή μία κεφαλαλγία.

Τουλάχιστον θα ευθυμήσουμε..