Ο παιδονόμος κυρ-Γιάκος..

Ο πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του στο Υπουργικό Συμβούλιο, ανέφερε ότι δέχτηκε εισηγήσεις για υποχρεωτικά rapid test σε όλους. Και δήλωσε:

«Τις απέρριψα, γιατί θεώρησα ότι ένα τέτοιο μέτρο και θα ήταν άδικο για τους εμβολιασμένους και τελικά θα ήταν πολύ δύσκολο στην εφαρμογή του. Αντί λοιπόν να επιβάλλω κάτι σε όλους, επέλεξα να εμπιστευτώ όλους».

Ο Άλκης Βατόπουλος, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, δήλωσε πως η Επιτροπή δεν είχε συνεδριάσει καθόλου τις προηγούμενες 15 ημέρες, διότι προφανώς την έχουν βάλει στον πάγο. Τώρα πιά, ακόμη κι αυτοί οι πειθήνιοι εμπειρογνώμονες, δεν τους βολεύουν. Συνεπώς ο πρωθυπουργός δε δέχτηκε εισηγήσεις περί rapid tests από την Επιτροπή.

Από ποιόν υπήρξε εισήγηση; Μάλλον από τον κομισάριο Άκη Σκέρτσο, την οποία εκείνος εν τη σοφία του απέρριψε ως Μέγας Λοιμωξιολόγος. 

Harvard το Μαξίμου..

Εντούτοις, απαύγασμα συμπεριφοράς δασκάλου του 1950 με τη βίτσα και το τράβηγμα των αυτιών αποτελεί η παροιμιώδης φράση του κ. Μητσοτάκη «Αντί λοιπόν να επιβάλλω κάτι σε όλους, επέλεξα να εμπιστευτώ όλους».

Τουτέστιν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να πει στους πολίτες της χώρας: «αντί να σας βάλω τιμωρία 100 φορές το Πάτερ Ημών, σας βγάζω διάλλειμα μέχρι την Πρωτοχρονιά και θα κάνετε την τιμωρία σας μόλις φύγουν οι καλικάντζαροι».

Χειρότερη από τα μέτρα και το lockdown είναι εντέλει η συμπεριφορά του κυρ Γιάκου..

Καλά Χριστούγεννα!