Χανιά: Να στηρίξει η πολιτεία το χώρο της Ψυχικής Υγείας, ζητούν οι εργαζόμενοι στο Θεραπευτήριο Ψυχικών Παθήσεων

   Να στηρίξει τον χώρο της Ψυχικής Υγείας καλούν την Πολιτεία οι εργαζόμενοι στο Θεραπευτήριο Ψυχικών Παθήσεων Χανίων, με επιστολή τους προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο.

    Ζητούν, επίσης, να ξεκαθαρίσει άμεσα το μοντέλο της συνδιοίκησης του νοσοκομείου Χανίων με το Θεραπευτήριο Ψυχικών Παθήσεων Χανίων.

    Όπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΘΨΠΧ Νεκτάριος Πανηγυράκης, «έχουμε δηλώσει ότι για μας, η αυτονομία στο χώρο της ψυχικής υγείας είναι απαραίτητη για να μπορέσει να συνεχίσει να λειτουργεί».

    Οι εργαζόμενοι στον χώρο της ψυχικής υγείας θέλοντας να τονίσουν την σημασία των δομών ψυχικής υγείας που σήμερα λειτουργούν έδωσαν στην δημοσιότητα μερικές από τις δράσεις στα Χανιά για το 2010.

    Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσαν, στα εξωτερικά ιατρεία του Κέντρου Ψυχικής Υγείας έχουν εξυπηρετηθεί 2.186 άτομα και έχουν γίνει 7.500 συνεδρίες. Οι μονάδες, κινητή και κατ οίκον, εξυπηρετούν ετησίως 250 και 150 άτομα αντίστοιχα, ενώ στο ιατρείο των παιδιών έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 2.500 συνεδρίες.

    Τέλος στο κέντρο ημέρας για τη στήριξη των ατόμων με ογκολογικά νοσήματα, έγιναν 1.200 συνεδρίες.

    Παράλληλα, οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται γιατί όπως υποστηρίζουν εδώ και 8 μήνες είναι απλήρωτοι για την νυκτερινή και υπερωριακή τους απασχόληση.

    Οι εργαζόμενοι στο χώρο της ψυχικής υγείας ανακοίνωσαν επίσης ότι θα συμμετέχουν την Τέταρτη 20 Ιουλίου στην 24ωρη απεργία της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων.