Χαρτί υγείας

Τι θέλει τις περιοδείες σε Νοσοκομεία ο Θάνος Πλεύρης, αφού το μόνο που εισπράττει είναι αποδοκιμασίες; Μάλιστα στην Κρήτη υπήρξαν γιουχαΐσματα υπό τύπο μαντινάδας, τα οποία έκαναν ακόμη και τους θηριώδεις σωματοφύλακες που τον συνόδευαν να χασκογελούν.

Χωρίς ιδιαίτερη πειθώ ο υπουργός Υγείας περιέφερε στα Νοσοκομεία της Κρήτης το παραμύθι της προκήρυξης 4000 θέσεων νοσηλευτών και 700 γιατρών, θέσεις που είχε αναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν δύο χρόνια, στη ΔΕΘ του 2020. Αν και επρόκειτο για θέσεις που είχε προγραμματίσει και εξασφαλίσει πίστωση η προηγούμενη κυβέρνηση, τα εύγε θα εισέπραττε ασφαλώς η κυβέρνηση της ΝΔ αν τις είχε προκηρύξει τότε που τις υποσχέθηκε και οι εργαζόμενοι βρίσκονταν σήμερα στα Νοσοκομεία, παρέχοντας κάλυψη στα τεράστια κενά.

Όμως τώρα, ακόμη και αν πιστέψουμε πως θα προκηρυχτούν αυτές οι θέσεις, είναι προφανές πως θα εκληφθούν ως προεκλογικό τέχνασμα, ενώ τίποτα δεν εμποδίζει την επόμενη κυβέρνηση να κάνει αυτό που έκανε και ο κ. Κοντοζαμάνης, ο οποίος βρήκε έτοιμη προκήρυξη γιατρών και την πάγωσε επί ένα χρόνο, τάχα επειδή υποπτεύονταν παρατυπίες στην διαδικασία.

Σα να μην έφταναν όλα τ’  άλλα ήρθε και το Βούλευμα για τη Novartis και έκανε θρύψαλα το εμπαθέστατο πόρισμα που συνέταξε ο Θάνος Πλεύρης ως εισηγητής της προανακριτικής, προκειμένου να τυλίξει τους δημοσιογράφους και τους Εισαγγελείς Διαφθοράς σε μια κόλλα χαρτί.

Τελικά ήταν χαρτί υγείας..