ΧΑΡΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ: τεράστιες αποκλίσεις ανάμεσα στην πραγματικότητα και τα καταγεγραμμένα στοιχεία

p style=”margin: 0cm 0cm 0pt”>Ως γνωστόν ο Χάρτης Υγείας έχει κοστίσει ουκ ολίγα, εντούτοις μέχρι στιγμής δεν έχει παραδοθεί ως έργο.

Η δημιουργία του Χάρτη Υγείας έχει ανατεθεί σε δύο φορείς: το ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο κάνει τη συλλογή των στοιχείων και την ΕΣΔΥ, η οποία κάνει την επεξεργασία και ανάρτηση των στοιχείων.

Μέχρι πρόσφατα η είσοδος στην ιστοσελίδα του χάρτη απαιτούσε τη χρήση κωδικών. Τώρα πλέον η πρόσβαση είναι ελεύθερη και μπορεί ο οποιοσδήποτε να μπει στη διεύθυνση http://ygeiamap.gov.gr/


Μετά απ΄ αυτό η ΟΕΝΓΕ ζήτησε χτες με επιστολή της προς τις Ενώσεις Γιατρών της χώρας να επισκεφτούν την ιστοσελίδα και να ενημερώσουν την Ομοσπονδία για την ακρίβεια των αναρτημένων στοιχείων.

Ήδη οι πρώτες απαντήσεις κάνουν λόγο για σημαντικότατες αποκλίσειςανάμεσα στην πραγματικότητα και τα καταγεγραμμένα στοιχεία, όλες προς τα πάνω, εμφανίζοντας μέχρι και διπλάσιο αριθμό γιατρών σε ορισμένα Νοσοκομεία.

Παρακαλούμε λοιπόν, εκτός από τις Ενώσεις, να μπει και κάθε συνάδελφος που ενδιαφέρεται και να στείλει στην ΟΕΝΓΕ τις παρατηρήσεις του*, ώστε ο συνάδελφος Σάκης Παπαδόπουλος να τις επεξεργαστεί και να καταλήξουμε σε συγκεκριμένα συμπεράσματα.

Επιπλέον η ΟΕΝΓΕ ζήτησε από τις Ενώσεις να της στείλουν τα πραγματικά στοιχεία σύνθεσης των Τμημάτων από ειδικευμένους γιατρούς, ώστε να μπορέσουμε να σχηματίσουμε πλήρη εικόνα για τις ελλείψεις που παρουσιάζονται αυτή τη στιγμή στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας.

 

 

Δημήτρης Βαρνάβας

 

* Το email  της ΟΕΝΓΕ είναι oengegr@gmail.gr