Χίος, Άρτα, Σάμος

Όταν έχεις 7000 κενά σε θέσεις γιατρών στα Νοσοκομεία και ΚΥ του ΕΣΥ και προσπαθείς να ξεγελάσεις την κατάσταση με 704 προκηρύξεις, είναι προφανές πως θα βρεθείς μπροστά σε κύμα οργής και αντιδράσεων, οι οποίες όσο περνούν οι μέρες θα κλιμακώνονται.

Στο Νοσοκομείο Χίου δε δόθηκε καμία θέση, με αποτέλεσμα να ξεσηκωθεί το νησί, να αντιδράσει ο Ιατρικός Σύλλογος και ο ΠΙΣ (κλικ εδώ) και ο τοπικός βουλευτής της ΝΔ κ. Μηταράκης να αναγκαστεί να δηλώσει πως «Από λάθος στην εκτύπωση έμεινε εκτός η Χίος στις θέσεις γιατρών ΕΣΥ»!

Γέλασαν και τα μαστιχόδεντρα!

Στην Άρτα, όπου είναι κενές 37 από τις 96 οργανικές θέσεις γιατρών προκηρύχτηκε μόνο μία θέση, προκαλώντας την οργή γιατρών και εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Στη Σάμο, ο τοπικός βουλευτής της ΝΔ κ. Στεφανάδης (γιατρός στο επάγγελμα παρακαλώ) έκανε λόγο για μη ευνοϊκούς δείκτες απόδοσης των Κλινικών, οι οποίοι δεν επιτρέπουν την προκήρυξη θέσεων, προκαλώντας τη μήνι του Ιατρικού Συλλόγου (κλικ εδώ).

Ως αναμενόμενο ο Άδωνις Γεωργιάδης προσπαθεί να στρέψει τη δημοσιότητα αλλού: στις καταγγελίες από το Θεαγένειο, όπου οι ασθενείς μετά τη γαστροσκόπιση ξαπλώνουν σε καθίσματα αναμονής για να συνέλθουν από τη μέθη. Και φυσικά ο υπουργός δεν εγκαλεί τη Διοικήτρια που κρατάει έναν όροφο για δραστηριότητες αναψυχής, αλλά εγκαλεί τον Διευθυντή του Γαστρενετερολογικού που ανέδειξε το γεγονός και στον οποίο συμπαραστέκεται σύσσωμη η Γαστρενερολογική Εταιρεία (κλικ εδώ).

Η υπόθεση πλέον δεν αφορά στους γιατρούς, τους νοσηλευτές, όλους τους υγειονομικούς. Αφορά σε όλη την κοινωνία. Ευτυχώς φαίνεται πως οι πολίτες συνειδητοποιούν πως η διάλυση του ΕΣΥ θα έχει άμεσες και τραγικές επιπτώσεις και στο δικό τους σπίτι..